Φοβούνται για Brexit στη Βρετανία-Ουρές έξω από τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος

Aύξηση κατά 2,6% κατέγραψε η στερλίνα και έναντι του ευρώ

​Τεράστιες ουρές σχηματίζονται έξω από ανταλλακτήρια συναλλάγματος στη Βρετανία καθώς χιλιάδες Βρετανοί υπό το φόβο του Brexit, θέλουν να «ξεφορτωθούν» τις λίρες Αγγλίας και να προμηθευτούν ξένα νομίσματα.

Εκτιμήσεις αναλυτών, σε περίπτωση που η Βρετανία αποφασίσει το δρόμο της εξόδου από την ΕΕ, αναφέρουν πως η αγγλική λίρα θα υποτιμηθεί τουλάχιστον 20% γεγονός που οδήγησε τους Βρετανούς στα ανταλλακτήρια.

Παρόμοια δραστηριότητα, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times κατέγραψαν και οι διαδικτυακές εταιρείες ανταλλαγής συναλλάγματος καθώς οι πελάτες τους επιχείρησαν να εκμεταλευθούν την αύξηση κατά 3% της αξίας της στερλίνας έναντι του δολαρίου. Aύξηση κατά 2,6% κατέγραψε η στερλίνα και έναντι του ευρώ.

Ενδεικτικό είναι πως οι πωλήσεις συναλλάγματος την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 74% συγκριτικά με τα επίπεδα της περσινής χρονιάς. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι μεγάλες ουρές που σχηματίζονταν έξω από τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος θύμιζαν την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015 όταν οι Ελληνες εξαιτίας των capital controls πολιορκούσαν τα ATΜ των τραπεζών.

«Ο κόσμος φοβάται το αύριο» δήλωσε στους FT ταμίας σε γραφείο ανταλλαγής συναλλάγματος υποστηρίζοντας ότι τις τελευταίες ημέρες καλούνται να εξυπηρετήσουν πολλούς περισσότερους πελάτες με τους περισσότερους να ζητούν να ανταλλάξουν στερλίνες για ευρώ.

Η 31χρονη Σουμάγια που δουλεύει σε τράπεζα δήλωσε ότι θα ανταλλάξει «αρκετές χιλιάδες λίρες» με δολάρια και ευρώ γιατί ήταν πεπεισμένη ότι η κοινή γνώμη τασσόταν υπέρ του Brexit. «Προστατεύω τα χρήματά μου. Θα τα βάλω κάτω από το στρώμα μέχρι την Παρασκευή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΝΟΙΞΑΝ οι κάλπες: Ουρές κάνουν οι Βρετανοί- Αποφασίζουν Brexit ή Bremain

ΑΥΤΗ είναι η πρώτ�� ΨΗΦΟΣ του δημοψηφίσματος- Μπορείτε να μαντέψετε αν είναι Brexit ή Βremain;

Νέα ανάλυση για επιπτώσεις Brexit: Πώς θα ωφεληθούν οι Βρυξέλλες και κάποια κράτη-μέλη της ΕΕ