Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ- Ο Τζον Ας ήταν 61 ετών

Είχε αναμιχθεί σε σκάνδαλο δωροδοκίας

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ- Ο Τζον Ας ήταν 61 ετών

​Πέθανε σε ηλικία 61 ετών ο Τζον Ας, πρώην πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος φέρεται να είχε αναμιχθεί σε ένα μεγάλο σκάνδαλο δωροδοκίας.

Ο θάνατος του έγινε γνωστός την Πέμπτη από τον δικηγόρο του Τζέρεμι Σνάιντερ, ενώ σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, οφείλεται σε καρδιακή προσβολή.

Ο Τζον Ας ήταν πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Σεπτέμβριο του 2014.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, εκείνος χρησιμοποίησε επίσημα τη θέση του για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα επιχειρηματιών από την Κίνα και τις νήσους Αντίγκουα και Μπαρμπούντα. Εκείνος είχε υποστηρίξει ότι ήταν αθώος.

Τον Οκτώβριο συνελήφθη μαζί με άλλα πέντε άτομα με την κατηγορία ότι έλαβαν δωροδοκίες ύψους 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων (1,15 εκατ. ευρώ). Συνολικά έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για την υπόθεση σε επτά άτομα.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Τζον Ας έλαβε πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια σε δωροδοκίες από τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή ακινήτων στο Μακάου Νγκ Λαπ Σενγκ για να εξασφαλίσει την υποστήριξη του ΟΗΕ για ένα συνεδριακό κέντρο που θα έχτιζε για τον Οργανισμό η εταιρεία του Νγκ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις κατηγορίες πήρε και πάνω από 800.000 δολάρια (706.000 ευρώ) από Κινέζους επιχειρηματίες για να υποστηρίξει τα συμφέροντά τους στα Ηνωμένα Έθνη και την Αντίγκουα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top