ΦΛΕΓΕΤΑΙ για 4η συνεχή μέρα η Κύπρος- Βοήθεια και από την Τουρκία

Οι δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη

ΦΛΕΓΕΤΑΙ για 4η συνεχή μέρα η Κύπρος- Βοήθεια και από την Τουρκία
​Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα στην Κύπρο για τέταρτη ημέρα. Στην μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχθεί από το πρωί της Τετάρτης τρία αεροσκάφη από την Γαλλία, ένα υποστηρικτικό και δυο Canadair, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και οκτώ τόνους νερού. Συνολικά, επιχειρούν 20 πτητικά μέσα, από την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Βρετανία, το Ισραήλ, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Οι κυπριακές αρχές εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως εντός της ημέρας θα καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Κυριακή στο βουνό Τρόοδος κι η οποία έχει τραγικό απολογισμό: δυο δασοπυροσβέστες έχουν χάσει τη ζωή τους και τρεις άνδρες νοσηλεύονται στο γενικό νοσοκομεί�� Λευκωσίας, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση.

guilryilr.jpg

Βοήθεια και από την Τουρκία

Η Τουρκία έθεσε τις πυροσβεστικές τις δυνάμεις στη διάθεση των κυπριακών αρχών, με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, να αποδέχεται η βοήθεια υπό τον όρο πως «θα ενταχθεί στο πλαίσιο του κρατικού επιχειρησιακού σχεδιασμού εντός του οποίου η διεθνής συνδρομή, με τη συμμετοχή του Ισραήλ, της Ελλάδος, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και θεσμικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη».

Την θέση αυτή διατύπωσε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Κύπριος πρόεδρος προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, τον οποίο και ευχαρίστησε. Ο κ. Ακιντζί, μετά από δήλωση του Τούρκου υπουργού Δασών και Υδάτων, επικοινώνησε με τον Νίκο Αναστασιάδη και του ανακοίνωσε την ετοιμότητα της Τουρκίας να συνδράμει με πτητικά μέσα στην προσπάθεια για κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς.

jjjjjjjjjjjjjjjjj.jpg


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:



ΦΟΝΙΚΗ πυρκαγιά στην Κύπρο – Πέθανε και ΔΕΥΤΕΡΟΣ δασοπυροσβέστης

ΜΕΓΑΛΗ φωτιά μαίνεται στην Κύπρο- ΝΕΚΡΟΣ ένας δασοπυροσβέστης- ΒΙΝΤΕΟ

Πύρινη κόλαση προκάλεσε 12χρονος – Εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top