Πάμπλο Ιγκλέσιας: Η Ισπανία δεν θα γίνει προτεκτοράτο όπως η Ελλάδα

Τι είπε για τις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα που δεν τηρήθηκαν ποτέ

Ως προτεκτοράτο με μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις, βλέπει ο Πάμπλο Ιγκλέσιας των Podemos την Ελλάδα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην ισπανική El Mundo.

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν πήρε κάποιο μάθημα από την Ελλάδα και συγκεκριμένα απ' το γεγονός ότι ο Αλ. Τσίπρας «αναγκάστηκε να μην τηρήσει πολλές από τις βασικές δεσμεύσεις του ως προς τις συντάξεις και τις ιδιωτικοποιήσεις», ο Πάμπλο Ιγκλέσιας απάντησε ότι «είναι διαφορετικό. Ξέφυγε τις προάλλες στον De Guindos κάτι αποκαλυπτικό. Είπε πως "θ' αποφασίσουμε στη συνεδρίαση του Eurogroup μία ακόμα μεγαλύτερη μείωση των συντάξεων". Θα αποφασίσουμε εμείς, όχι η ελληνική κυβέρνηση. Δυστυχώς η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο με μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις».

68΄9689.jpg

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν μετανιώνει για την «υπόσχεση» που είχε δώσει στο παρελθόν: «Αλέξη, κράτα γερά, ερχόμαστε». Όχι, απάντησε ο ίδιος, «καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε ό,τι μπορούσε. Ελπίζω η κατάσταση να αλλάξει και ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Μιλάμε όμως για ένα προτεκτοράτο και είναι τρομερό το γεγονός ότι στο πλαίσιο της ΕΕ υπάρχει χώρα χωρίς κυριαρχία στα χέρια αυτών που την κυβερνούν. Δεν είναι αυτή η περίπτωση της Ισπανίας και ούτε πρόκειται να γίνει».

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα να «αλλάξει η κατάσταση και ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top