Κάλεσμα Κάμερον για Bremain: «Αναλογιστείτε τις ελπίδες των παιδιών σας πριν το δημοψήφισμα»

Δίπλα στην προσπάθεια του οι Εργατικοί αλλά και ο Μπέκαμ και ο Μίστερ Μπιν

Κάλεσμα Κάμερον για Bremain: «Αναλογιστείτε τις ελπίδες των παιδιών σας πριν το δημοψήφισμα»

​Δύο μέρες πριν από το σημαντικό δημοψήφισμα που θα κρίνει την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρωθυπουργός Κάμερον απευθύνθηκε στους ευρωσκεπτικιστές καλώντας τους να αναλογισθούν τις ελπίδες και τα όνειρα των παιδιών τους.

«Πάνω από όλα πρόκειται για την οικονομία μας. Θα είναι ισχυρότερη αν μείνουμε, ασθενέστερη αν φύγουμε και αυτό είναι ένα τεράστιο ρίσκο για τη Βρετανία, για τις βρετανικές οικογένειες και τις δουλειές μας. Θα είναι αμετάκλητο» τόνισε ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Ο Κάμερον επέλεξε να μιλήσει παραδοσιακά, έξω από τον αριθμό10 της Ντάουνινγκ Στρητ, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους μεγαλύτερης ηλικίας, σε εκείνους που μεγάλωσαν στη σκιά της αυτοκρατορίας, του έθνους που τα έβαλε με τη ναζιστική Γερμανία και οποίοι δείχνουν αποφασισμένοι να ψηφίσουν "Φεύγουμε".

Σε αυτούς απευθύνθηκαν και οι βουλευτές που τίμησαν την αδικοχαμένη Τζο Κοξ. Μέχρι και οι ηγέτες του "Φεύγουμε" ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόβ ήταν εκεί, να αποτίσουν φόρο τιμής στη βουλευτή του Εργατικού Κόμματος που δολοφονήθηκε.

Από κοντά στην προσπάθεια του Κάμερον να μείνει η Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Εργατικοί. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν πάντως πιστεύει ότι η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε δραματικές αλλαγές.

«Πιστεύω ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει δραματικά προς το δημοκρατικότερο» δήλωσε ο Κόρμπιν.

Στις λαϊκές γειτονιές του Λονδίνου, όπως στην αγορά Χέιβερινγκ ή απόφαση είναι φανατικά "Φεύγουμε".

Στο Σίτυ, το οικονομικό κέντρο, η απόφαση επίσης είναι δεδομένη: "Μένουμε".

Την απόφασή του να ψηφίσει θετικά δημοσιοποίησε και ο Ντ��ιβιντ Μπέκαμ. «Για τα παιδιά μας και τα παιδιά τους πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του κόσμου μαζί και όχι μόνοι. Για τους λόγους αυτούς ψηφίζω Να Μείνουμε».

Και ο Μίστερ Μπιν βρήκε ωραίο τρόπο να υποστηρίξει το Μένουμε. Σε επαρχιακό δρόμο, μπροστά σε χιλιομετροδείκτη που δείχνει το δρόμο για την καταστροφή αν Φύγει η Βρετανία από την Ευρώπη.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν τη μάχη ως αμφίρροπη αν και τις τελευταίες ώρες υπάρχει ένα μικρό προβάδισμα στο «Μέσα στην Ευρώπη». Τα Γραφεία Στοιχημάτων πάντως δίνουν το Μένουμε, ως ακλόνητο φαβορί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top