Καθαρό προβάδισμα του Bremain τρεις μέρες πριν το δημοψήφισμα

Στενό μαρκάρισμα του BBC στον Κάμερον

Καθαρό προβάδισμα του Bremain τρεις μέρες πριν το δημοψήφισμα

Φουντώνει η μάχη της εκστρατείας για το δημοψήφισμα που θα κρίνει την παραμονή η όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι πολιτικοί έχουν ριχτεί στην αρένα του λόγου, ενώ ανθοπώλες και ζαχαροπλάστες δίνουν μια ανθισμένη και γλυκιά γεύση στο debate των ημερών.

Μέσα ή έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Βρετανοί δίνουν την απάντηση τους πριν πάνε στις κάλπες μέσα από τα cookies και τα donuts. Όπως λέει ο ζαχαροπλάστης Λιούις Φρίμαν οι πωλήσεις των γλυκών του Bremain υπερτερούν αυτών του Brexit 2 προς 1. Το λένε άλλωστε και οι πελάτες του…

Στο ανθοπωλείο του Τζον Χάκετ οι υπάλληλοι ετοιμάζουν πυρετωδώς τα μπουκέτα του Brexit, τα οποία φαίνεται ότι έχουν ζήτηση.

Στην πολιτική αρένα ο Ντέιβιντ Κάμερον δίνει τη δική του μάχη για την παραμονή της Βρετανίας και βρέθηκε απέναντι σε ένα πολύ δύσκολο κοινό κατά τη διάρκεια ερωτήσεων που δέχτηκε σε εκπομπή του BBC. Τον παρομοίασαν έως και με τον Νέβιλ Τσάμπερλεν, τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1937 μέχρι το 1940, που έκανε προσπάθεια να συμβιβαστεί με τον Χίτλερ για να αποτρέψει κάθε κίνδυνο πολέμου.

Τα γραφεία στοιχημάτων δίνουν 78 και 83% υπέρ του Bremain. Η πλειοψηφία πάντως των Ευρωπαίων πολιτών επιθυμεί παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ Εξέχων στέλεχος του Συντηρητικού Κόμματος άλλαξε στρατόπεδο και τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, κατηγορώντας τους υποστηρικτές του Brexit για ψέματα, μίσος και ξενοφοβία.

Στο μεταξύ το βρετανικό κοινοβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως και τίμησε την βουλευτή των Εργατικών, Τζο Κοξ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top