Πέρασε μπροστά το Bremain έναντι του Brexit στα γκάλοπ

Αλλαγή στάσης αλλά και οριακή διαφορά δείχνουν οι δημοσκοπήσεις μετά τη δολοφονία της Κοξ

Πέρασε μπροστά το Bremain  έναντι του Brexit στα γκάλοπ
Πέρασε μπροστά σε ποσοστό το Bremain (παραμονή της χώρας στην Ε.Ε.) έναντι του Brexit (έξοδος από την ΕΕ) στις δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν στη Μεγάλη Βρετανία μετά τη δολοφονία της Τζο Κοξ.
Σε δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για λογαριασμό εφημερίδας Sunday Times, υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ τάσσεται το 44% έναντι 43% υπέρ της αποχώρησης.
Η δημοσκόπηση βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή, ;όμως η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η μεταστροφή αυτή δεν αποτύπωσε τις αντιδράσεις από την δολοφονία της βουλευτίνας των Εργατικών Τζο Κοξ την Πέμπτη, αλλά την αυξανόμενη ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις ενός Brexit.
Προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας που δημοσιεύτηκε το Σάββατο και διεξήχθη την Τετάρτη και την Πέμπτη έδειχνε μειωμένο προβάδισμα δύο μονάδων υπέρ του Brexit.
Σε άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας Survation για λογαριασμό της κυριακάτικης Mail, η οποία διενεργήθηκε μετά τη δολοφονία της Κοξ, το ποσοστό υπέρ της παραμονής στην EE ανέρχεται στο 45% έναντι 42% υπέρ του Brexit, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Survation, η οποία δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, τα ποσοστά ήταν ακριβώς αντίστροφα (42% υπέρ του Bremain και 45% υπέρ του Brexit).
Σε ακόμη μία δημοσκόπηση, της Opinium για τον Observer , καταγράφεται ισοπαλία με τα ποσοστά και των δύο επιλογών να βρίσκονται στο 44%!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top