ΝΕΚΡΟΣ ο Κιμ Γιονγκ Ουν; Χαμός στις χρηματαγορές της Ασίας

Δολοφονήθηκε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης υποστηρίζει πρακτορείο ειδήσεων

ΝΕΚΡΟΣ ο Κιμ Γιονγκ Ουν;  Χαμός στις χρηματαγορές της Ασίας
Δολοφονήθηκε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν από επίθεση αυτοκτονίας υποστηρίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο East Asia Tribune, προκαλώντας κατάρρευση του βορειοκορεάτικου νομίσματος στις χρηματαγορές, αλλά και ερωτηματικά για την τύχη του προέδρου της συγκεκριμένης χώρας, γνωστού για τον αυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης, αλλά και την επίδειξη «μεγαλομανίας», όπως και για τις απειλές του για πυρηνικό πόλεμο, ακόμη και με τις ΗΠΑ.
Το δημοσίευμα ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι νεκρός μετά από επίθεση αυτοκτονίας από μία γυναίκα στην Πιονγιάνγκ.
Μάλιστα υποστήριζε ότι οι πληροφορίες του ρεπορτάζ προέρχονταν από τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό KCTV! Η είδηση αναπαράχθηκε από χιλιάδες ΜΜΕ με αποτέλεσμα η ισοτιμία του Won, του νομίσματος της Βορείου Κορέας , να κλείσει στα 1.172,7 σε σχέση με το αμερικανικό δολάριο.
Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας που μίλησε ανώνυμα στην τοπική εφημερίδα Herald Business, υποστήριξε απλώς ότι η είδηση της φημολογούμενης δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ουν «δεν είναι αληθής» ,αλλά δεν προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση.
«Ξέρουμε πως δεν είναι αληθής η ιστορία. Ξέρουμε ότι η αξιοπιστία της δεν είναι υψηλή» δήλωσε συγκεκριμένα, ενώ πρόσθεσε ότι το υπουργείο υποθέτει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ακόμη ζωντανός. Σε διαφορετική περίπτωση, συμπλήρωσε, η «αντίπαλη» Νότια Κορέα θα ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία.
Έσπευσε επίσης να καθησυχάσει τους επενδυτές, από τους οποίους ζήτησε να μην «παγώσουν» τις επενδύσεις τους εξαιτίας ανεπιβεβαίωτης φημολογίας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top