Έξω φρενών οι γονείς ΑΥΤΩΝ των διδύμων! Τους δόθηκε μητρικό γάλα από ΞΕΝΗ μητέρα

Κίνδυνος για HIV και ηπατίτιδα Β

Εξοργισμένοι είναι οι γονείς αυτών των πρόωρων διδύμων για το γεγονός ότι στο νοσοκομείο τους δόθηκε μητρικό γάλα από... άλλη μητέρα!

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το ζευγάρι από το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει ότι το λάθος έγινε σίγουρα 3 φορές και τώρα -όπως λένε- πρέπει να περά��ουν μια τρίμηνη περίοδο αγωνίας, περιμένοντας τα αποτελέσματα για λοιμώξεις όπως HIV και ηπατίτιδα Β. Τα δίδυμα ήταν αποτέλεσμα τριών προσπαθειών εξωσωματικής και γεννήθηκαν πρόωρα στις 34 εβδομάδες, στις 23 Μαΐου.

Το ζευγάρι είχε δώσει αρκετά μπουκάλια γάλακτος για να φυλαχτούν στο ψυγείο και να δοθούν τις ώρες σίτισης στα μωρά τους, αλλά ο 34χρονος ανακάλυψε τυχαία ότι δόθηκε λάθος γάλα όταν του είπαν ότι το γάλα της γυναίκας του είχε τελειώσει, ενώ στην πραγματικότητα υπήρχαν αρκετά μπουκάλια ακόμη.



Το γάλα επρόκειτο να δοθεί μέσω ρινογαστρικού σωλήνα στο στομάχι των μωρών, αλλά όταν η νοσοκόμα του είπε ότι τελείωσε, εκείνος κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά, εφόσον είχαν πάει κι άλλο το προηγούμενο βράδυ. Τότε διαπιστώθηκε ότι απλώς έδιναν γάλα άλλης μητέρας!

Όταν είπε στη νοσοκόμα να σταματήσει να δίνει το γάλα και να του δώσει να ελέγξει την ετικέτα του μπουκαλιού, εκείνη αρνήθηκε και αφού την ακολούθησε είδε ότι το πέταξε σε ένα καλάθι αχρήστων. Ο άντρας το μάζεψε και διαπίστωσε ότι όντως η ετικέτα έγραφε άλλο όνομα.

Το ζευγάρι έχει κάνει τώρα καταγγελία στο νοσοκομείο και βρίσκεται σε μεγάλη αγωνία μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. «Αφού περιμέναμε για 8 χρόνια για τα μωρά μας, αυτά είναι απίστευτα πολύτιμα για εμάς και είχαμε εμπιστοσύνη στη φροντίδα που δίνεται στο νοσοκομείο. Μας έχουν πει ότι οι κίνδυνοι είναι χαμηλοί, αλλά παρ’ όλα αυτά μας έχουν δώσει αυτό το απαίσιο πρόσθετο άγχος. Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι ότι αισθανόμαστε ότι το λάθος επρόκειτο να καλυφθεί αν δεν είχα κάνει αυτό που έκανα. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτό δεν έχει ξανασυμβεί και πιο πριν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πατέρας.