ΦΛΕΓΕΤΑΙ το Παρίσι-Μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ στα δακρυγόνα και στο ΑΙΜΑ-LIVE

Δεν το βάζουν κάτω οι Γάλλοι-Εναντιώνονται στα εργασιακά μέτρα του Ολάντ

​Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί για μια ακόμα φορά το Παρίσι καθώς σε εξέλιξη είναι επεισόδια σε μεγαλειώδη πορεία διαμαρτυρίας για το νέο εργασιακό νόμο και εν μέσω του EURO 2016.

To κέντρο της πόλης και σήμερα κατακλύζεται από χιλιάδες διαδηλωτές ενώ ο πύργος του Άιφελ είναι κλειστός για το κοινό όλη την ημέρα, «εξαιτίας του εθνικού κοινωνικού κινήματος» κατά της μεταρρύθμισης του εργασιακού κώδικα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση αυτού του μνημείου συμβόλου του Παρισιού. Οι τουρίστες που είχαν κρατήσεις για σήμερα θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους, διευκρινίσθηκε από την εταιρεία του πύργου του Άιφελ.

Το ήδη τεταμένο κλίμα οξύνθηκε όταν η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απωθήσει τους διαδηλωτές με εκείνους να απαντούν με εκτόξευση πετρών.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ενώ διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες από ανθρώπους που σωριάστηκαν στο έδαφος με αναπνευστικά προβλήματα.

Το αστυνομικό τμήμα του Παρισιού προχώρησε σε 15 συλλήψεις κατά την έναρξη των αψιμαχιών, με τους δρόμους να γεμίζουν δακρυγόνα και συντρίμμια καθώς οι νεαροί έσπαζαν βιτρίνες και πετούσαν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών. Από τα επεισόδια, 26 άτομα τραυματίστηκαν.

ImageHandler.jpg

parisout.jpg

eurofoot.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top