«Στρατιώτης του Ισλαμικού Χαλιφάτου» ο μακελάρης του Ορλάντο- ΟΛΟ το μήνυμα ανάληψης ευθύνης!

Η πρώτη επίθεση των τζιχαντιστών σε αμερικανικό έδαφος

«Στρατιώτης του Ισλαμικού Χαλιφάτου» ο μακελάρης του Ορλάντο- ΟΛΟ το μήνυμα ανάληψης ευθύνης!

Εκτός από την ανάληψη ευθύνης που έκανε για το μακελειό στο Ορλάντο, το Ισλαμικό Κράτος, με μήνυμα στο ραδιόφωνο al-Bayan, οι τζιχαντιστές αποκάλεσαν τον δράστη Ομάρ Ματίν, «στρατιώτη του Χαλιφάτου στην Αμερική».

Στο φιλικά προσκείμενο προς τον ISIS, ραδιοφωνικό σταθμό, σημειώθηκε επίσης ότι το μακελειό (50 νεκροί και 53 τραυματίες) ήταν το χειρότερο στην ιστορία των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Telegraph.

Αυτή η αιματηρή επίθεση είναι η πλέον πολύνεκρη τραγωδία μετά την 11η Σεπτεμβρίου και η πρώτη των τζιχαντιστών σε αμερικανικό έδαφος.

Η ανάληψη ευθύνης στον ραδιοφωνικό σταθμό

Η ανάληψη ευθύνης έγινε με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το ραδιοφωνικό του δίκτυο Albayan σήμερα, σχεδόν ένα 24ωρο μετά τα γεγονότα και μετά τις αμφιβολίες που εκφράστηκαν για την αξιοπιστία της χθεσινής ανάληψης ευθύνης μέσω του πρακτορείου Amaq.

«Η ένοπλη επίθεση εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου ομοφυλοφίλων στην πόλη του Ορλάντο στην πολιτεία Φλόριντα των ΗΠΑ και η οποία προκάλεσε τον θάνατο ή τον τραυματισμό περισσότερων από 100 ανθρώπων διαπράχθηκε από έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους», ανέφερε το χθεσινό αργοπορημένο μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους που προκάλεσε σχόλια όπως «το ΙΚ προσπαθεί να πιστωθεί την επίθεση του Ορλάντο» ή «ορφανή επίθεση υιοθετείται από το ΙΚ» στο Twitter.

issi.jpg

Ο Ματίν ήταν παλιός γνώριμος του FBI, καθώς είχε ανακριθεί δύο φορές για δηλώσεις του υπέρ των Τζιχαντιστών και του Ισλαμικού Κράτους, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος. Μάλιστα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο μακελάρης του Ορλάντο ήταν στο ραντάρ του FBI, αλλά όχι υπό παρακολούθηση.

120616191006_6692.jpg
Ο πατέρας του 30χρονου πάντως δήλωσε στις αρχές πως δεν γνώριζε τίποτα για τη διασύνδεση του γιου του με τον ISIS, αποκαλύπτοντας πως ο Ματίν μισούσε τους ομοφυλόφιλους και πριν λίγες μέρες είχε εξοργιστεί γιατί ένα ζευγάρι γκέι είχε φιληθεί μπροστά στη γυναίκα και το παιδί του.

Η πρώην σύζυγός του μάλιστα, μιλώντας στα αμερικανικά ΜΜΕ, είπε πως δεν είχε καταλάβει ποτέ ότι εμπλέκεται με τους Τζιχαντιστές και τον περιέγραψε ως έναν βίαιο άνθρωπο με ψυχολογικά προβλήματα που την χτυπούσε για ασήμαντες αφορμές.

130616081457_7155.jpg
Ο 30χρονος μακελάρης μπήκε στο γκέι κλαμπ περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα της Κυριακής και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Εκείνη την ώρα μέσα στο κλαμπ υπήρχαν 200 – 300 άτομα. Αρκετοί έτρεξαν να σωθούν στις τουαλέτες, ενώ άλλοι έκαναν ασπίδα τους τα άψυχα κορμιά που κείτονταν στο έδαφος για να προστατευθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ σε gay club-Πίστη στο Ισλαμικό Κράτος είχε δηλώσει ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ

ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ χωρίς προηγούμενο στις ΗΠΑ: 50 οι νεκροί σε club μετά από επίθεση ενόπλου-ΦΩΤΟ

ΝΕΚΡΟΣ ο δράστης των πυροβολισμών σε gay club στο Ορλάντο-Έχασαν τη ζωή τους 20 άνθρωποι

Πότισε ο δρόμος με αίμα στο Ορλάντο: Οι πρώτες φωτογραφίες των θυμάτων

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top