Γνώριμος του FBI ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ του Ορλάντο – "Δεν ήταν τζιχαντιστής", λέει ο πατέρας του

Μιλούσε ανοιχτά και εξέφραζε τη στήριξή του στους Τζιχαντιστές-Πρώτη ανάρτηση: 13/06/2016 08:08

Γνώριμος του FBI ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ του Ορλάντο – "Δεν ήταν τζιχαντιστής", λέει ο πατέρας του

​Σοκαρισμένη η αμερικανική κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το πλέον πολύνεκρο αιματοκύλισμα που συνέβη ποτέ στις ΗΠΑ, καθώς 50 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής της ζωή τους, ενώ άλλοι 53 είναι οι τραυματίες μετά από την επίθεση του 30χρονου Ομάρ Ματίν στο gay club Pulse και την ανάληψη της ευθύνης για το χτύπημα από το ISIS.

αρχείο λήψης.jpg

Ο Ματίν ήταν παλιός γνώριμος του FBI, καθώς είχε ανακριθεί δύο φορές για δηλώσεις του υπέρ των Τζιχαντιστών και του Ισλαμικού Κράτους, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος. Μάλιστα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο μακελάρης του Ορλάντο ήταν στο ραντάρ του FBI, αλλά όχι υπό παρακολούθηση.

Ο πατέρας του 30χρονου πάντως δήλωσε στις αρχές πως δεν γνώριζε τίποτα για τη διασύνδεση του γιου του με τον ISIS, αποκαλύπτοντας πως ο Ματίν μισούσε τους ομοφυλόφιλους και πριν λίγες μέρες είχε εξοργιστεί γιατί ένα ζευγάρι gay είχε φιληθεί μπροστά στη γυναίκα και το παιδί του.

"Του δώσαμε την καλύτερη μορφωση. Αγάπη και φροντίδα. Πραγματικά ξαφνιάστηκα με αυτό που συνέβη. Του δώσαμε την καλύτερη μορφωση. Αγάπη και φροντίδα. Πραγματικά ξαφνιάστηκα με αυτό που συνέβη. Όταν κάποιος γίνεται εξτρεμιστής αφήνει γενειάδα φορά μακρυά ρούχα. Δε νομίζω ότι η θρησκευτική πίστη ή το Ισλάμ σχετίζονται με αυτό", πρόσθεσε.

Ο πατέρας του Ομαρ έχει δικό του talk show στην Καλιφόρνια και πολιτικές διασυνδέσεις στην Ουάσιγκτον. Έχει δηλώσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του Αφγανιστάν και είχε υποστηρίξει τους Ταλιμπάν.

αρχείο λήψης (1).jpg

Η πρώην σύζυγός του μάλιστα, μιλώντας στα αμερικανικά ΜΜΕ, είπε πως δεν είχε καταλάβει ποτέ ότι εμπλέκεται με τους Τζιχαντιστές και τον περιέγραψε ως έναν βίαιο άνθρωπο με ψυχολογικά προβλήματα που την χτυπούσε για ασήμαντες αφορμές.

Ο 30χρονος μακελάρης μπήκε στο gay club περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα της Κυριακής και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Εκείνη την ώρα μέσα στο club υπήρχαν 200 – 300 άτομα. Αρκετοί έτρεξαν να σωθούν στις τουαλέτες, ενώ άλλοι έκαναν ασπίδα τους τα άψυχα κορμιά που κείτονταν στο έδαφος για να προστατευθούν.

αρχείο λήψης (2).jpg
Συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι πυροβολισμοί διήρκησαν όσο ένα τραγούδι, ενώ μετά, ο Ματίν σταμάτησε και κράτησε περίπου 30 ομήρους, τους οποίους και απελευθέρωσαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, σκοτώνοντας και τον δράστη.

Διαβάστε επίσης:

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ στο Ορλάντο

ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ σε gay club-Πίστη στο Ισλαμικό Κράτος είχε δηλώσει ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ

ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ χωρίς προηγούμενο στις ΗΠΑ: 50 οι νεκροί σε club μετά από επίθεση ενόπλου-ΦΩΤΟ

ΝΕΚΡΟΣ ο δράστης των πυροβολισμών σε gay club στο Ορλάντο-Έχασαν τη ζωή τους 20 άνθρωποι

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top