Γενέθλια Βασίλισσας Ελισάβετ-Το παπαγαλί ταγέρ και η μικρή Σάρλοτ στο μπαλκόνι των ανακτόρων

Με στρατιωτική παρέλαση συνεχίστηκε ο τριήμερος εορτασμός των γενεθλίων της βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο

Γενέθλια Βασίλισσας Ελισάβετ-Το παπαγαλί ταγέρ και η μικρή Σάρλοτ στο μπαλκόνι των ανακτόρων

​Γιορτινό είναι το κλίμα στο Λονδίνο για τα 90ά γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ. Με μια εντυπωσιακή παρέλαση και την παραδοσιακή επιθεώρηση του στρατεύματος κοντά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εορταστικές εκδηλώσεις.

Σειρά είχε το «Τrooping Τhe Colour», μια στρατιωτική τελετή που κρατά από τον 18ο αιώνα και η οποία τιμά τα γενέθλια του εκάστοτε μονάρχη.

Μετά την επιβλητική στρατιωτική τελετή, την οποία παρακολούθησαν όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ακολούθησε η εξίσου παραδοσιακή εμφάνιση στο μπαλκόνι του Ανακτόρου του Μπάκιγχαμ.

Φέτος, έκανε την πρώτη της εμφάνιση και η μικρή Σαρλότ, η κόρη του Ουίλιαμ και της Κάθριν Μίντλετον.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ξεχώρισε ως συνήθως για την ενδυματολογική της επιλογή . Αρκετοί χρήστες στο twitter την παρομοίασαν με τον βάτραχο Κέρμιτ λόγω του καταπράσινου μαντό που επέλεξε.

Η βασίλισσα, που γεννήθηκε στις 21 Απριλίου του 1926, συνηθίζει να γιορτάζει τα γενέθλιά της σε δύο φάσεις: σε στενό ιδιωτικό κύκλο την ίδια ημέρα και επίσημα, τον μήνα Ιούνιο, σύμφωνα με μια παλιά παράδοση ηλικίας 250 και πλέον ετών.

Την Κυριακή ένα τεράστιο street party θα πραγματοποιηθεί στο Mall, τη μαγευτική λεωφόρο που κατεβαίνει από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και όπου αναμένονται 10.000 επισκέπτες, ενώ άλλες μικρότερες εκδηλώσεις προγραμματίζονται σε όλη τη Βρετανία.

elisabeth.jpg

25662961_2016_06_11T103931Z_1252738870_LR1EC6B0TLIEK_RTRMADP_3_BRITAIN_ROYALS.limghandler.jpg

5140.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top