Θες να πληρώσεις λιγότερα στο service αυτοκινήτου; Στείλε τη γυναίκα σου!

Δες γιατί

Θες να πληρώσεις λιγότερα στο service αυτοκινήτου; Στείλε τη γυναίκα σου!

​Σύμφωνα με μία νέα έρευνα στην Αγγλία, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων γένους θηλυκού πληρώνουν 13% φθηνότερα τα service του αυτοκινήτου τους, σε σχέση με τους άνδρες.

Αυτό, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αντίληψη που θέλει οι γυναίκες να πληρώνουν ακριβότερα την περιοδική συντήρηση του αυτοκίνητου, λόγω έλλειψης γνώσεων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Το αυτοκίνητο που πρωταγωνίστησε στο phantom test της έρευνας ήταν ένα Ford Fiesta του 2011 και επισκέφθηκε 100 ανεξάρτητα συνεργεία. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την ασφαλιστική Sheilas' Wheels και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άντρες χρεώθηκαν 13% περισσότερο από τις γυναίκες, για τις ίδιες εργασίες.

Παραδόξως, η διαφορά που εντοπίστηκε ήταν ακόμα μεγαλύτερη στους ηλικιωμένους. Οι άντρες άνω των 60 ετών βρέθηκε ότι πλήρωναν 32% περισσότερο από τις γυναίκες ίδιας ηλικίας. Επιπλέον, οι ηλικιωμένοι άντρες μάλιστα χρεώθηκαν 26% παραπάνω για ένα απλό service και 17% παραπάνω για τακάκια φρένων, σε σχέση με μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Η έρευνα αναφέρει επιπλέον ότι η εξέλιξη των αυτοκινήτων έχει προχωρήσει πάρα πολύ και έχουν γίνει τεχνικά «δυσνόητα», με αποτέλεσμα και τα δύο φύλα να έχουν πιθανότητες να εξαπατηθούν.

Στο δια ταύτα, η έρευνα της Sheilas' Wheels συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν έχουν μηχανολογικές γνώσεις να κάνουν έρευνα αγοράς στο διαδίκτυο και να βρίσκουν κάποιες ενδεικτικές τιμές για αυτά που θέλουν, και μετά να προχωρούν σε έρευνα αγοράς στα τοπικά συνεργεία της γειτονιάς τους.

Πηγή: autoexpress

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top