Τουρκία: Τέσσερις νεκροί και 30 τραυματίες από την επίθεση στην πόλη Μίντγιατ

«Ο δράστης της επίθεσης αυτής είναι η φονική οργάνωση ΡΚΚ», τόνισε ο πρωθυπουργός

Τουρκία: Τέσσερις νεκροί και 30 τραυματίες από την επίθεση στην πόλη Μίντγιατ

​Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, δύο αστυνομικοί και δύο πολίτες, και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν στην επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα Κούρδοι μαχητές στη νοτιοανατολική πόλη Μίντγιατ.

«Ο δράστης της επίθεσης αυτής είναι η φονική οργάνωση ΡΚΚ (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν)», τόνισε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στους δημοσιογράφους, ο οποίος επισκέφθηκε στην Κωνσταντινούπολη τους τραυματίες της χθεσινής επίθεσης σε ιστορική συνοικία της πόλης.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNN-Turk, όχημα γεμάτο εκρηκτικά προσπάθησε να παραβιάσει οδόφραγμα ασφαλείας έξω από το αστυνομικό τμήμα, προτού αστυνομικοί ανοίξουν πυρ εναντίον του οδηγού ο οποίος φέρεται να πυροδοτούσε εκείνη τη στιγμή τον βομβιστικό μηχανισμό.

Η πόλη Μίντγιατ, περίπου 50 χλμ. βόρεια των συριακών συνόρων, βρίσκεται στη νοτιοανατολική Τουρκία που κατοικείται κυρίως από Κούρδους.

Το ΡΚΚ άρχισε εκ νέου πέρυσι το καλοκαίρι τον ένοπλο αγώνα κατά της κεντρικής κυβέρνησης, μετά την αποτυχία δύο χρόνων ειρηνευτικών συνομιλιών με την Άγκυρα. Σφοδρές συγκρούσεις άρχισαν έκτοτε στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top