Χίλαρι:Η πρώτη γυναίκα που πάει για πρόεδρος των ΗΠΑ-Ο λεκές και το ΚΕΡΑΤΟ που συγχώρεσε

Ποια είναι η κυρία που δεν τη σταματά τίποτα

Χίλαρι:Η πρώτη γυναίκα που πάει για πρόεδρος των ΗΠΑ-Ο λεκές και το ΚΕΡΑΤΟ που συγχώρεσε
Πρώην πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και τέως Υπουργός Εξωτερικών, η Χίλαρι Κλίντον έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που -κι επίσημα πλέον- ούσα υποψήφια των δημοκρατικών, διεκδικεί την προεδρία της Αμερικής.

45γ345γ345γ.jpg


Ποια είναι η Χίλαρι

Η πρώτη κόρη των Ρόνταμ γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου του 1947. Φοίτησε στη νομική σχολή του πανεπιστημίου Γέιλ, όπου το 1971 γνώρισε τον επίσης φοιτητή και μέλλοντα σύζυγό της Μπιλ Κλίντον. Τέσσερα χρόνια μετά η σχέση τους επισημοποιήθηκε με γάμο, που έλαβε χώρα στο Αρκάνσας. Το 1980 ο Μπιλ Κλίντον εκλέγεται γερουσιαστής της πολιτείας αυτής και έτσι η Χίλαρι γίνεται η πρώτη κυρία του Αρκάνσας για μια δωδεκαετία. Παράλληλα εργάζεται σε μία νομική εταιρεία.

ertherhth.jpg

Το 1993 ο Μπιλ Κλίντον εκλέγεται πρόεδρος των Η.Π.Α. και έτσι η Χίλαρι γίνεται πρώτη κυρία της χώρας. Το Νοέμβριο του 2000 η Χίλαρι γίνεται γερουσιαστής της Νέας Υόρκης και το 2006 ανανεώνει τη θητεία της. Στις 20 Ιανουαρίου 2007 ανακοινώνει ότι θα είναι υποψήφια για την προεδρία του κόμματος των Δημοκρατικών και εν συνεχεία για την προεδρία των Η.Π.Α.

Έπειτα από έναν σκληρό αγώνα για να πάρει το χρίσμα, παραδέχεται την ήττα της τον Ιούνιο του 2008 και εμφανίζεται πρόθυμη να συνεργαστεί με τον μέχρι πρότινος αντίπαλό της στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα, Μπαράκ Ομπάμα. Την 1η Δεκεμβρίου του 2008 διορίζεται από τον Ομπάμα στο αξίωμα της Υπουργού Εξωτερικών.

yuklgyukfyk.jpg

Στις 12 Απριλίου 2015 η Χίλαρι Κλίντον ανακοινώνει επισήμως την υποψηφιότητά της για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω email και ενός βίντεο στο οποίο αναφέρει: «Ο καθημερινός Αμερικανός χρειάζεται έναν υπερασπιστή. Και εγώ θέλω να είμαι αυτός ο υπερασπιστής». Η προεκλογική της εκστρατεία ξεκινά.


Η απατημένη σύζυγος του Προέδρου


Για πολλούς όμως, η Κλίντον δεν έπαψε ποτέ να είναι η γυναίκα που απάτησε ο Αμε��ικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον με την Μόνικα Λεβίνσκι. Το ερωτικό σκάνδαλο του Λευκού Οίκου είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις το 1998. Ο 52χρονος –τότε- Μπιλ Κλίντον απάτησε τη γυναίκα του με την 25χρονη μαθητευόμενη του Λευκού Οίκου, Μόνικα Λεβίνσκι. Αν και αμφότεροι διέψευδαν αρχικά τη σχέση τους, η αλήθεια ήρθε στο φως.

;ςφες;εφ;ςφ;ςεφ.jpg


Το κέρατο και ο διασημότερος... λεκές όλων των εποχών

Το μπλε φόρεμα που φορούσε η Μόνικα σε μια ερωτική συνεύρεση με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ στο Οβάλ Γραφείο και πάνω στο οποίο βρέθηκε o "λεκές" με το σπέρμα του Μπιλ Κλίντον, έμεινε στην ιστορία ως η πιο τρανή απόδειξη του ερωτικού σκανδάλου.

Τον Ιούλιο του 1998 η Μόνικα ομολόγησε στη Δικαιοσύνη ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον Μπιλ Κλίντον. Ένα μήνα μετά, όταν βγήκαν τα αποτελέσματα DNA από το μπλε φόρεμα, ο Μπιλ παραδέχτηκε την «ανάρμοστη σχέση» τους, σπεύδοντας να ζητήσει συγχώρεση από τον αμερικανικό λαό.

ερηρετης.jpg
τρηυξερυ.jpg
Η Χίλαρι, από την πλευρά της, παρά την τεράστια έκταση που πήρε το όλο θέμα, αντί να τα παρατήσει και να σταματήσει την πολιτική της καριέρα, χρησιμοποίησε υπέρ της την… «προεδρική απιστία». «Κοιτάω προς το μέλλον», δήλωσε το 2014 στο περιοδικό People κι όπως φαίνεται το εννοούσε (τώρα αν ο Μπιλ "έτρωγε" παντόφλα στο σπίτι, δεν θα το μάθουμε ποτέ).

wegerg.jpg

Κι όπως δεν θα μάθουμε ποτέ για την... παντόφλα, έτσι δεν θα μάθουμε αν είναι αλήθεια ότι ο Μπιλ Κλίντον εμφανίστηκε στο γραφείο την επόμενη μέρα της αποκάλυψης της απιστίας «με ένα κατάμαυρο μάτι». Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται στο βιβλίο του ο πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Gary Byrne. Η Χίλαρι, πάντως, φαίνεται πως θέλει να δώσει τέλος σε όλο αυτό και να αφήσει τα «ροζ» σκάνδαλα εκεί που ανήκουν. Στο παρελθόν.

Άλλωστε, η… απατημένη σύζυγος σύντομα θα γίνει –όπως όλα δείχνουν- η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top