ΤΡΟΜΟΣ στην Κωνσταντινούπολη! ΕΚΡΗΞΗ σε στάση λεωφορείου-11 ΝΕΚΡΟΙ και δεκάδες ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα-Πρώτη ανάρτηση: 07/06/2016 09:17

ΤΡΟΜΟΣ στην Κωνσταντινούπολη! ΕΚΡΗΞΗ σε στάση λεωφορείου-11 ΝΕΚΡΟΙ και δεκάδες ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

​Έκρηξη συγκλόνισε το κέντρο της Κωνσταντινούπολης το πρωί της Τρίτης, με τα τουρκικά ΜΜΕ να μιλούν για βομβιστική επίθεση που πιθανότατα είχε ως στόχο λεωφορείο της αστυνομίας.

explosives1.jpg

tu_1.jpg

To CNN Turk υποστηρίζει ότι οι δράστες είχαν παρκάρει όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά στο σημείο, τα οποία πυροδότησαν με τηλεχειρισμό την ώρα που περνούσε μπροστά το λεωφορείο της αστυνομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, από την επίθεση έχουν χάσει τη ζωή τους 11 άνθρωποι, ενώ τουλάχιστον 36 έχουν τραυματιστεί. Μεταξύ των νεκρών είναι επτά αστυνομικοί, ενώ από τους τραυματίες τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η έκρηξη σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή των μνημείων βυζαντικής και οθωμανικής περιόδου, το Φατίχ.

download (2).jpg

download (1).jpg

explosives3.jpg

Το σημείο είναι κεντρικό, όχι μόνο για τουρίστες, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη έγινε σε στάση λεωφορείου στον σταθμό του μετρό Βεζνετζιλέρ.

explosives2.jpg

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Η Τουρκία τους τελευταίους μήνες είναι σε υψηλή επιφυλακή. Στο παρελθόν η Κουρδική οργάνωση ΡΚΚ και οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα.

polh6_473_355.jpg

download.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top