ΣΟΚ! Ιμάμης διαβάζει το κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία!

ΕΝΤΟΝΕΣ αντιδράσεις από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

ΣΟΚ! Ιμάμης διαβάζει το κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία!

​Θρηνεί για μια ακόμη φορά ο ελληνισμός και η ορθοδοξία. Με περίσσιο θράσος οι Τούρκοι αποφάσισαν να μετατρέψουν ξαφνικά, επί 30 μέρες, από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις 7 Ιουλίου, την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

Οι εικόνες και οι ήχοι μέσα από την Αγιά Σοφιά προκαλούν σοκ και ανατριχίλα, με τον ιμάμη να διαβάζει το Κοράνι, κάτι που είχε να συμβεί στο ναό 82 ολόκληρα χρόνια!

Ο ιμάμης θα διαβάζει το Κοράνι λόγω ραμαζανιού και η ανάγνωση θα μεταδίδεται ζωντανά από το δίκτυο TRT Diyanet και θα προβάλλεται καθημερινά κατά τη διάρκεια του πρωινού γεύματος πριν από την έναρξη της νηστείας (sahur).

Και όμως, ο αρμόδιος Έλληνας υπουργός Νίκος Ξυδάκης δεν το θεωρεί, όπως είπε, τραγικό...: «Δεν είναι τίποτα τραγικό, δεν είναι έλλειψη σεβασμού να διαβαστεί ένα θρησκευτικό κείμενο...Έλλειψη σεβασμού θα ήταν να γίνουν απρέπειες…».

Σήμερα, πρώτη μέρα του Ραμαζανιού και παρουσία του γενικού γραμματέα θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας, ο οποίος δήλωσε υπερήφανος, διαβάστηκε η πρωινή προσευχή από το Κοράνι μέσα στον βυζαντινό ναό.

Αντιδράσεις

Στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών έκαναν λόγο για έλλειψη σεβασμού, για προκλητική ενέργεια μίλησε η Νέα Δημοκρατία, ενώ το Ποτάμι εξέφρασε τη θλίψη και τον προβληματισμό του για τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Τα τελευταία 80 χρόνια ο ναός λειτουργούσε αποκλειστικά ως Μουσείο. Πριν λίγες μέρες, στην επέτειο της άλωσης, φανατικοί μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν έξω από την Αγιά Σοφιά ζητώντας να μετατραπεί μόνιμα ο ναός σε Τζαμί, κάτι π��υ υποστηρίζουν και κυβερνητικοί κύκλοι στην Τουρκία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top