ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στο Παρίσι! Μετά το Λούβρο ο Σηκουάνας "απειλεί" και το Ορσέ

"Πνίγεται" η πόλη του φωτός λόγω της υπερχείλισης του ποταμού

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, συναγερμός έχει σημάνει σε δύο από τα πιο σημαντικά μουσεία του κόσμου, το Λούβρο και το Ορσέ, με αποτέλεσμα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο λόγω της υπερχείλισης του Σηκουάνα που "πνίγει" το Παρίσι. Αμφότερα βρίσκονται στις όχθες του ποταμού που διασχίζει την πόλη του φωτός κι ως εκ τούτου απειλούνται!

Το Μουσείου του Λούβρου ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστό σήμερα Παρασκευή, ώστε να εκκενωθούν από τα σπουδαία έργα τέχνης τα υπόγειά του, αφού υπάρχουν φόβοι πως ενδέχεται να πλημμυρίσουν. "Σκοπός είναι να μεταφέρουμε έργα που βρίσκονται σε χώρους ευάλωτους σε πλημμύρισμα σε ασφαλείς χώρους σε ψηλότερα πατώματα", ανέφερε η διοίκηση του Λούβρου σε ανακοίνωσή της.

ehrtherthreth.jpg


Σύμφωνα με μερικές εκτιμήσεις, τα νερά του ποταμού μπορούν να φτάσουν ακόμη τα... 6 μέτρα πάνω από τη συνήθη στάθμη του!

Το Λούβρο, όμως, δεν είναι το μοναδικό που απειλείται από τον παραφουσκωμένο Σηκουάνα. Στην απέναντι όχθη του ποταμού βρίσκεται άλλο ένα σημαντικό μουσείο του Παρισιού, το Ορσέ, το οποίο αποφάσισε επίσης να κλείσει από την Πέμπτη και να θέσει σε λειτουργία μέτρα εκτάκτου ανάγκης.

Οι υπεύθυνοι του Ορσέ ανακοίνωσαν ότι είχε συσταθεί μια ομάδα αντιμετώπισης κινδύνου για να οργανώσει τη μεταφορά των πιο ευάλωτων θησαυρών του στα υψηλότερα πατώματα αν ανέβαινε η στάθμη του Σηκουάνα πάνω από 5,5 μέτρα από το κανονικό.

shsthsthswtrhqeth.jpg

Τόσο το Λούβρο όσο και το Ορσέ έχουν λεπτομερή σχέδια αντιμετώπισης πλημμυρών, τα οποία δίνουν 72 ώρες στο Λ��ύβρο και 96 ώρες στο Ορσέ να μεταφέρουν το σύνολο των αποθηκευμένων έργων τους στα υπόγεια σε ασφαλή μέρη. Και τα δύο μουσεία έχουν οργανώσει δοκιμαστικά σχέδια εκκένωσης φέτος για τις πλημμύρες. Σε μια τέτοια άσκηση τον Μάρτιο, το Λούβρο εκκένωσε όλο τον υπόγειο χώρο της νέας ισλαμικής του πτέρυγας σε μια μέρα.

Το Λούβρο έχει σχέδια να μεταφέρει τη τεράστια συλλογή έργων του από τα υπόγεια στην ευάλωτη περιοχή δίπλα στο ποτάμι σε ένα νέο οικοδόμημα κοντά στο παράρτημά του, ένα μουσείο στο Λενς της βόρειας Γαλλίας, το 2019.

tykitykryuk.jpg

Το Ορσέ έχει ήδη μεταφέρει πολλά από τα αποθηκευμένα έργα του εκτός μουσείου και δήλωσε ότι έχει εγκαταστήσει γεννήτρια για επείγουσες ανάγκες στην οροφή του σε περίπτωση που οι πλημμύρες επηρεάσουν την ηλεκτροδότηση του κτιρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top