Σχεδίαζαν ΜΑΚΕΛΕΙΟ στην Γερμανία οι Τζιχαντιστές- Τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν

Ήθελαν να σκορπίσουν τον θάνατο στο Ντίσελντορφ

Σχεδίαζαν ΜΑΚΕΛΕΙΟ στην Γερμανία οι Τζιχαντιστές- Τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τις αρχές της Γερμανίας, με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις αυτοκτονίας. Μάλιστα, οι τρεις από αυτούς, Σύροι στην καταγωγή, έλαβαν απευθείας εντολή από το Ισλαμικό Κράτος να εξαπολύσουν τις επιθέσεις, στο Ντίσελντορφ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρόκειται για τους Χαμζά, 27 ετών, Μαχούντ 25 ετών και Αμπντ Αραχμάν 31 ετών, και διευκρίνιζε ότι είχαν τεθεί υπό κράτηση σε τρία διαφορετικά κράτη, ενώ τα σπίτια τους είχαν ερευνηθεί εξονυχιστικά. Ο τέταρτος ο 25χρονος Σάλεχ, είναι ήδη υπό κράτηση στη Γαλλία.

Αυτός και ο Χάμζα εντάχθηκαν στις δυνάμεις του ISIS στη Συρία, την άνοιξη του 2014 και τους δόθηκε εντολή, από ανώτερη ηγεσία της ομάδας, να πραγματοποιήσουν επίθεση στην παλιά πόλη του Ντίσελντορφ, είπαν οι εισαγγελείς. Σχεδίαζαν δύο βομβιστές αυτοκτονίας να ανατιναχτούν στην οδό Χάινριχ-Χάινε-Αλέ, ενώ τζιχαντιστές θα σκότωναν όσο το δυνατόν περισσότερους περαστικούς, με όπλα και εκρηκτικά.

Η φερόμενη συνωμοσία αντικατοπτρίζει τη μορφή των επιθέσεων του ISIS στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν και βομβιστές αυτοκτονίας, αλλά και ένοπλοι φορώντας εκρηκτικά γιλέκα.

Ο Σαλέχ και ο Χάμζα ταξίδεψαν πίσω στη Γερμανία μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας το περασμένο έτος, με την έγκριση από τους ηγέτες του ISIS και έπεισαν τον Μαχούντ να ενταχθεί στην «ομάδα τους» τον Ιανουάριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top