ΗΠΑ: ΑΝΟΧΥΡΩΤΑ τα ελληνικά σύνορα- Κίνδυνος για τη χώρα το σύστημα έκδοσης ταυτοτήτων

Η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία

ΗΠΑ: ΑΝΟΧΥΡΩΤΑ τα ελληνικά σύνορα- Κίνδυνος για τη χώρα το σύστημα έκδοσης ταυτοτήτων
Στη δημοσιότητα δόθηκε την Πέμπτη η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία και σε αυτή υπάρχει αναφορά και στην χώρα μας με τις ΗΠΑ να υπογραμμίζουν ότι τα ανοχύρωτα σύνορα και οι αδυναμίες του ελληνικού συστήματος έκδοσης ταυτοτήτων αποτελούν δύο από τους βασικούς κινδύνους για την Ελλάδα.

Στο απόσπασμα της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αναφέρεται στην Ελλάδα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι η πάταξη της τρομοκρατίας και του Ισλαμικού Κράτους αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και τονίζεται πως η συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ στη μάχη κατά της τρομοκρατίας παραμένει στενή.

Οι ΗΠΑ τονίζουν ακόμη το πρόβλημα των «ευάλωτων συνόρων» στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί «μια σοβαρή ανησυχία».

Όπως αναφέρει η έκθεση για την Ελλάδα, που αφορά στο έτος 2015, συνεχίστηκαν τα «μικρά τρομοκρατικά χτυπήματα», κυρίως με βομβιστικά πακέτα, από εγχώριες αναρχικές ομάδες, με στόχο να περάσουν περισσότερο το «πολιτικό μήνυμά» τους, παρά να προκαλέσουν σωματικές βλάβες. Η, δε, συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για θέματα αντιτρομοκρατίας «παραμένει
ισχυρή».

Σημειώνει, επίσης, την ευκολία με την οποία μπορούν να πλαστογραφηθούν οι ελληνικές ταυτότητες (αλλοίωση και αντικατάσταση φωτογραφίας) και το γεγονός ότι δεν έχει γίνει πρόοδος. Παράλληλα, υπενθυμίζει πως η ελληνική κυβέρνηση «έχει δεσμευθεί στην αντιμετώπιση του θέματος μέσω της μελλοντικής εισαγωγής βιομετρικών αστυνομικών ταυτοτήτων».


Τέλος, στην έκθεση γίνεται αναφορά στον Χριστόδουλο Ξηρό και τον Νίκο Μαζιώτη.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top