ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Καταδικάστηκε σε φυλάκιση η πρώην «Μις Τουρκία» επειδή προσέβαλε τον Ερντογάν

Για μια απλή ανάρτηση στο Ιnstagram

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Καταδικάστηκε σε φυλάκιση η πρώην «Μις Τουρκία» επειδή προσέβαλε τον Ερντογάν

​Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και δύο μηνών με αναστολή καταδικάστηκε η 27χρονη πρώην Μις Τουρκία Μερβέ Μπουγιούκσαρατζ, για προσβολή σε βάρος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι η πανέμορφη κοπέλα, είχε αναρτήσει στο Instagram, απόσπασμα ενός ποιήματος με τίτλο «Το Ποίημα του Αφέντη» που είχε δημοσιευθεί σε ένα εβδομαδιαίο σατιρικό περιοδικό. Περιείχε αναφορές στο σκάνδαλο διαφθοράς που είχε ξεσπάσει το 2014 και ύβρεις εναντίον του Ερντογάν, τότε πρωθυπουργού.

Η προσβολή του αρχηγού του κράτους συνιστά ποινικό αδίκημα το οποίο επισύρει έως και τέσσερα χρόνια φυλάκιση στην Τουρκία.

Η Μπουγιούκσαρατζ, η οποία είχε αναδειχθεί Μις Τουρκία το 2006, ετέθη υπό κράτηση για μικρό χρονικό διάστημα τον Ιανουάριο πέρυσι, αρκετό καιρό αφότου έκανε την επίμαχη ανάρτησή της στο Instagram το 2014.

Η 27χρονη, διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι «δεν επιθυμούσε» να προσβάλει τον αρχηγό του κράτους. Όμως οι εκπρόσωποι του προέδρου τόνισαν ότι το κείμενο αυτό υπερέβη τα εσκαμμένα της «ελευθερίας της έκφρασης», αλλά και «τα όρια της κριτικής» και είχε στόχο να «ταπεινώσει» τον πρόεδρο Ερντογάν, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top