Ούτε ο Στίβεν Χόκινγκ μπορεί να εξηγήσει το «φαινόμενο» Ντόναλντ Τραμπ- «ΟΧΙ» στο Brexit

Ο πιο γνωστός επιστήμονας στον κόσμο έδωσε μια συγκλονιστική συνέντευξη

Ούτε ο Στίβεν Χόκινγκ μπορεί να εξηγήσει το «φαινόμενο» Ντόναλντ Τραμπ- «ΟΧΙ» στο Brexit

​Ο Στίβεν Χόκινγκ, κάλεσε και πάλι τους Βρετανούς να μην ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πιο διάσημος επιστήμονας στον κόσμο χαρακτήρισε το Brexit καταστροφικό, ενώ ανέφερε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας «δημαγωγός που φαίνεται να απευθύνεται στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή».

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ITV, Good Morning Britain, ο Βρετανός επιστήμονας εξέφρασε την άποψή του για το επικείμενο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου επισημαίνοντας ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο για οικονομικούς και λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά και για το «καλό της επιστήμης». Τον Μάρτιο ο Στίβεν Χόκινγκ είχε χαρακτηρίσει το σενάριο του Brexit «καταστροφή».

«Δεν μπορούσαμε πια να είμαστε μόνοι μας ενάντια στον κόσμο. Έχουμε ανάγκη να είμαστε τμήμα μιας μεγαλύτερης ομάδας κρατών, τόσο για την ασφάλειά μας, όσο και για το εμπόριό μας. Η πιθανότητα μιας εξόδου από την ΕΕ έχει ήδη οδηγήσει σε απότομη πτώση της λίρας, επειδή οι αγορές κρίνουν ότι κάτι τέτοιο θα βλάψει την οικονομία μας», τόνισε ο επιστήμονας στην εκπομπή και συμπλήρωσε πως «η παραμονή μας ενισχύει την κινητικότητα των ανθρώπων. Οι φοιτητ τόνισε ές μπορούν να έλθουν εδώ από τις χώρες της ΕΕ για να σπουδάσουν και οι δικοί μας φοιτητές να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top