ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ στις Βρυξέλλες! Συμπλοκές και συλλήψεις στις διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας

Στη Γαλλία, οι διαδηλώσεις για τα εργασιακά συνεχίζονται αλλά υπάρχουν προβλήματα εφοδιασμού των αυτοκινήτων με βενζίνη

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ στις Βρυξέλλες! Συμπλοκές και συλλήψεις στις διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας
​Την ώρα που στις Βρυξέλλες οι Eυρωπαίοι εταίροι συνεδρίαζαν για την Ελλάδα, δεκάδες χιλιάδες Βέλγοι διαδήλωναν για τα μέτρα λιτότητας της δικής τους κυβέρνησης. ��ατά τη διαδήλωση δεν έλειψαν τα επεισόδια με την αστυνομία.
Οι περίπου 60.000 διαδηλωτές είχαν αρχίσει να διαλύονται κοντά στο Γκαρ ντι Μιντί στις Βρυξέλλες όταν περίπου 100 ταραξίες με καλυμένα τα πρόσωπά τους άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών.
Μέχρι εκείνη την ώρα η μεγάλη διαδήλωση που είχαν οργανώσει τα συνδικάτα και το Σοσιαλιστικό κόμμα είχε κυλήσει ομαλά. Ο δεξιός κυβερνητικός συνασπισμός έχει επιβάλει προσωρινό πάγωμα μισθών και την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 μέχρι το 2030.
Οι συγκεντρωμένοι που έφθασαν στις Βρυξέλλες από κάθε γωνιά του Βελγίου, κρατούσαν πανό με συνθήματα "Όχι στην εβδομαδα των 45 ωρών", "Μην αγγίζετε τις συντάξεις μας".
Η αστυνομία χρησιμοποίησε αύρες και αντλίες νερού για να αποκρούσει τους εξαγριωμένους διαδηλωτές και έκανε πολλές συλλήψεις. Δεν ήταν λίγοι κι αυτοί που χρειάστηκαν τις πρώτες βοήθειες επειδή είχαν τραυματιστεί.
Στη Γαλλία, όπου οι διαδηλώσεις για τα εργασιακά συνεχίζονται, υπάρχουν προβλήματα εφοδιασμού αυτοκινήτων με βενζίνη καθώς μέλη συνδικάτων έχουν αποκλείσει δρόμους γύρω από διυλιστήρια. Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βάλς πάντως υποσχέθηκαν ότι σύντομα θα βρεθεί λύση και ο αποκλεισμός θα αρθεί.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top