"Θα μπορούσε να με λένε Βαγγέλη Γιακουμάκη"-ΑΓΡΙΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ μαθητή μέσα σε σχολείο

Καταγγελία-σοκ

​Άλλη μια υπόθεση με μαθητή που πέφτει θύμα σχολικού εκφοβισμού ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για τον Κύπριο μαθητή Κώστα Τ. , ο οποίος δεν δίστασε να αποκαλύψει την περιπέτειά του μέσα από το Νοσοκομείο στην σελίδα του στο Facebook. Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη, όταν μία πάσα που δεν έδωσε σε παιχνίδι την ώρα της γυμναστικής ήταν αρκετή για να τον στείλει στο νοσοκομείο.

Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά την καταγγελία του ανήλικου μαθητή στο Facebook:

«Με λένε Κωνσταντίνο, μα θα μπορούσε να με λένε και Βαγγέλη. Βαγγέλη Γιακουμάκη…

Βρίσκομαι στο νοσοκομείο από την Τετάρτη 18 Μαΐου μετά από ξυλοδαρμό από τον νταή του σχολείου, επειδή «τόλμησα» και δεν του έκανα πάσα την μπάλα στο παιχνίδι την ώρα της γυμναστικής(…). Στην μέση της χρονιάς αποφάσισα μόνος μου μετά από πολύ σκέψη να φύγω από το ιδιωτικό σχολείο που φοιτούσα και ζήτησα να μετεγγραφώ στο δημόσιο σχολείο της γειτονιάς μου, επειδή μου ασκούσαν bullying , φαίνεται όμως ότι οι νταήδες είναι παντού και είναι πολλοί!

Σήμερα 21 Μαΐου 2016 περιμένω να πάρω εξιτήριο από το νοσοκομείο και αν μου το επιτρέψουν οι γιατροί την Δευτέρα θα πάω στο σχολείο. Φοβάμαι όμως να πάω. Όχι γιατί θα με ξανακτυπήσει ο νταής όπως μου υποσχέθηκε την ώρα που έμπαινα στο ασθενοφόρο, αλλά γιατί πιστεύω πως δεν θα τιμωρηθεί όπως του αξίζει!

Έχω ζητήσει οικειοθελώς μια φορά να φύγω από σχολείο για να γλιτώσω. Δεν θα το ξανακάνω! Ας διώξουν και μια φορά τον νταή.

Την Δευτέρα αν όλα πάνε καλά, θα είμαι στο σχολείο και ζητώ δημόσια να με συνοδεύσει στο σχολείο ο Υπουργός Παιδείας αντί οι γονείς μου και να ζητήσει για μένα ότι θα ζητ��ύσε και για το δικό του παιδί. Άλλωστε παιδί του είμαι και εγώ. «Τα παιδιά μας» λένε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Αν εσύ που διαβάζεις αυτό το κείμενο, έχεις βιώσει κάτι αντίστοιχο, αν ένιωσες πολλές φορές να σε ταπεινών��υν, να σε χτυπάνε, να σε κοροϊδεύουν και σιωπούσες μέχρι τώρα, παρακαλώντας την μοίρα σου να μην ξανασυμβεί, όρθωσε το ανάστημα σου. Κατάγγειλε το! Κατάγγειλε το δημόσια!

Ο νταής δεν φοβάται μην τυχόν το δείρεις, ο μεγαλύτερος φόβος του είναι να μην τον φοβάσαι».

jyjetje.jpg


Στις 22 Μαΐου το Κυπριακό υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σχετικά με επεισόδιο σύγκρουσης δύο μαθητών σε Γυμνάσιο της Επαρχίας Λεμεσού και την κατάληξη του ενός εκ των δύο στο Νοσοκομείο Λεμεσού, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) αναφέρει ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες τόσο για τη πλήρη διερεύνηση του επεισοδίου όσο και για τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς επιστροφής και ένταξης του τραυματισθέντος μαθητή στη σχολική μονάδα.

Συγκεκριμένα τόσο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού όσο και ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, εκδήλωσαν το έντονο ενδιαφέρον τους για την πορεία της υγείας του μαθητή και ενημέρωσαν την μητέρα του για την αποστολή, τη Δευτέρα το πρωϊ (23/05/2016), της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης (Ο.Α.Π.) για να ενισχύσει το έργο της σχολικής μονάδας και να προσφέρει ψυχολογική στήριξη στο μαθητή, να διασφαλίσει συνθήκες ασφάλειας και ομαλής ένταξής του στο σχολικό περιβάλλον. Παράλληλα η Ο.Α.Π. θα α��ιολογήσει επιτόπου τα δεδομένα και θα έχει συνεργασία με τον Επαρχιακό Πρώτο Λειτουργό, το Διευθυντή του σχολείου, το Σχολικό Σύμβουλο και τον Εκπαιδευτικό. Ψυχολόγο.

Το ΥΠΠ διαβεβαιώνει ότι θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος και θα συμβάλει ενεργά στην πλήρη ομαλοποίηση της κατάστασης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top