Το Κάιρο διαψεύδει την Αθήνα: Δεν είδε «βουτιά» του μοιραίου αεροσκάφους προτού χαθεί

Στην Αίγυπτο η ανάλυση του μαύρου κουτιού αν βρεθεί άθικτο

Το Κάιρο διαψεύδει την Αθήνα: Δεν είδε «βουτιά» του μοιραίου αεροσκάφους προτού χαθεί

​Οι αιγυπτιακές αρχές απέκρουσαν την ανακοίνωση που είχε κάνει η Αθήνα διά στόματος υπουργού Άμυνας, ότι το μοιραίο αεροπλάνο της EgyptAir έκανε απότομη «βουτιά» λίγο προτού χαθεί.

Αρμόδιος αξιωματούχος δήλωσε στο Associated Press ότι λίγο προτού χαθεί το αεροπλάνο πετούσε κανονικά στα 37.000 πόδια.

«Δεν υπήρξε καμία στροφή αριστερά ή δεξιά, το αεροπλάνο ήταν σε κανονική πορεία όταν μπήκε στο FIR της Αιγύπτου» διαβεβαίωσε ο Εχάντ Αζμί.

Οι αρχές της Αιγύπτου ανακοίνωσαν ακόμα ότι είδαν το αεροπλάνο στα ραντάρ τους για ένα λεπτό προτού χαθεί οριστικά, χωρίς να προλάβουν να έρθουν σε επαφή με το πιλοτήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, είχε δηλώσει ότι από την επικοινωνία του αεροσκάφους με τις ελληνικές αρχές προκύπτει ότι έκανε απότομη «βουτιά» στα 10.000 πόδια προτού χαθεί από τα ραντάρ.

Εν τω μεταξύ γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου ζήτησε από τον Γάλλο ομόλογό του να του παραδώσει τα στοιχεία που σχετίζονται με το αεροσκάφος της EgyptAir, στη διάρκεια της παραμονής του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ.

Συγκεκριμένα, ο Ναμπίλ Σαντέκ ζητά έγγραφα, ακουστικά ντοκουμέντα και βίντεο-ντοκουμέντα.

Ζήτησε παράλληλα από τις ελληνικές αρχές να του παραδώσουν αντίγραφο της συνομιλίας ανάμεσα στον πιλότο και τους Έλληνες ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Τέλος, η ανάκτηση των δεδομένων από το μαύρο κουτί του αεροπλάνου της EgyptAir που συνετρίβη την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στην Αίγυπτο αν η συσκευή βρεθεί άθικτη, δήλωσε ο Χάνι Γκαλάλ, από την ομάδα ερευνών αεροπορικών ατυχημάτων στο αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

Εάν το μαύρο κουτί εντοπιστεί και έχει υποστεί ζημιές, τότε θα σταλεί στο εξωτερικό για ανάλυση, τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top