EgyptAir: Σε έναν μήνα η προκαταρκτική έκθεση για τα αίτια συντριβής

Το Παρίσι δεν προκρίνει κανένα σενάριο για τα αίτια της συντριβής

EgyptAir: Σε έναν μήνα η προκαταρκτική έκθεση για τα αίτια συντριβής

​Σε έναν μήνα θα παρουσιαστεί η προκαταρκτική έκθεση για τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου της EgyptAir, δήλωσε ο επικεφαλής της οµάδας ερευνών, σύμφωνα με την αιγυπτιακή κρατική εφημερίδα Al-Ahram.

Ο Αϊμάν αλ Μοκάντεμ, επικεφαλής του τμήματος ερευνών αεροπορικών ατυχημάτων, δήλωσε πως η έκθεση "θα δημοσιευτεί σε ένα μήνα και θα περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που θα έχουν συγκεντρωθεί έως την ημερομηνία της δημοσίευσης της".

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο Αιγύπτιοι ερευνητές που εξετάζουν τη συντριβή του αεροπλάνου της EgyptAir στη Μεσόγειο τόνιζαν ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα, υπογραμμίζοντας ότι αναλύουν δεδομένα στα οποία συμπεριλαμβάνονται σήματα που εστάλησαν από το αεροσκάφος.

210516212047_7952.jpg



Σε ανακοίνωσή τους, οι ερευνητές ανέφεραν ότι εξετάζουν υλικό από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, έγγραφα με στοιχεία του αεροσκάφους και του πληρώματος, καθώς συστήματα διαχείρισης αεροπορικών δεδομένων AIRMAN και ACARS.

"Είναι πάρα πολύ νωρίς να διατυπώσουμε κρίσεις ή αποφάσεις βάσει μίας και μόνο πηγής πληροφόρησης, όπως τα μηνύματα ACARS, τα οποία είναι σήματα ή δείκτες που μπορεί να έχουν διαφορετικές αιτίες και συνεπώς απαιτούν περαιτέρω ανάλυση", συμπλήρωσαν οι ερευνητές.

Το υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Η Γαλλία πάλι, επανέλαβε πως όλα τα σενάρια εξακολουθούν να εξετάζονται σχετικά με τα αίτια της συντριβής του Airbus A320 της Egyptair που κατέπεσε στη Μεσόγειο, μετά την επιβεβαίωση σήμερα ότι υπήρξε καπνός μέσα στο αεροσκάφος πριν από την καταστροφή.

"Αυτή τη στιγμή (...) εξετάζονται όλα τα σενάρια και δεν προκρίνεται κανένα", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό αφού συναντήθηκε στο Παρίσι με τους συγγενείς των θυμάτων. "Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν εδώ κι εκεί και που μερικές φορές εξάλλου είναι αντιφατικές, προκ��λούν πολύ συχνά ερμηνείες σχεδόν οριστικές. Προειδοποιώ αυτό να μην συμβαίνει επειδή δημιουργεί οδυνηρή ένταση στις οικογένειες", πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top