ΘΡΙΛΕΡ με τη μοιραία πτήση της EgyptAir-Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη καπνού στο πιλοτήριο!

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

ΘΡΙΛΕΡ με τη μοιραία πτήση της EgyptAir-Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη καπνού στο πιλοτήριο!

​Το αεροσκάφος Airbus 320 της EgyptAir, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο και συνετρίβη στη Μεσόγειο, είχε εκπέμψει αυτόματα μηνύματα για την ύπαρξη καπνού στο πιλοτήριο, επιβεβαίωσαν σήμερα οι ερευνητές από το Γαλλικό Γραφείο Ερευνών Δυστυχημάτων, κρίνοντας ωστόσο πως είναι πρόωρο ακόμη ν’ αποτολμηθεί οποιαδήποτε ερμηνεία αυτών των στοιχείων.

Το ΒΕΑ "επιβεβαιώνει πως υπήρξε εκπομπή μηνυμάτων Acars (Aircraft Communication Addressing and Reporting System) που επεσήμαιναν την ύπαρξη καπνού στο πιλοτήριο λίγο πριν την παύση αναμετάδοσης δεδομένων πτήσης", δήλωσε εκπρόσωπος του Γραφείου, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Είναι πολύ νωρίς για να ερμηνεύσουμε και να κατανοήσουμε τα αίτια του δυστυχήματος όσο δεν έχουμε εντοπίσει την άτρακτο, ή τα καταγραφικά δεδομένων πτήσης. Η προτεραιότητα στις έρευνες είναι στραμμένη στον εντοπισμό της ατράκτου και των καταγραφέων", πρόσθεσε.

1483fd193f8c44829110e9c19a4e2a0c.jpg

Τις πρώτες πληροφορίες για την ύπαρξη καπνού στο εσωτερικό του μοιραίου αεροσκάφους μετέδωσε η εξειδικευμένη σελίδα Aviation Herald, η οποία ανέφερε πως, λίγη ώρα πριν το αεροσκάφος εξαφανιστεί από τα ραντάρ, το διαγνωστικό σύστημα κατέγραψε ίχνη καπνού στο σημείο όπου βρίσκονται βαρυσήμαντα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου (το avionics bay), αλλά και στην τουαλέτα.

Τρία ακόμα μηνύματα που καταγράφηκαν την ίδια ώρα φανερώνουν πρόβλημα στους αισθητήρες κάποιων παραθύρων, στοιχείο που πιθανώς υποδεικνύει απότομη αύξηση θερμοκρασίας.

Τα δύο τελευταία μηνύματα που καταγράφηκαν υποδεικνύουν ότι υπήρξε κάποιο σοβαρό πρόβλημα στα συστήματα ελέγχου πτήσης.

Όλοι οι συναγερμοί καταγράφηκαν μέσα σε διάστημα τριών λεπτών, από τις 03:26 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) έως τις 03:29, δηλαδή λίγα λεπτά πριν χαθεί το στίγμα του Airbus.

Τα στοιχεία του Aviation Herald συμπληρώνονται από ξεχωριστές πληροφορίες διεθνών πρακτορείων, σύμφωνα με τα οποία υπήρξε συναγερμός για καπνό κοντά στη μύτη του αεροπλάνου, κάτω από το πιλοτήριο του σκάφους.

Στο Παρίσι, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό υπογράμμισε ότι "όλα τα σενάρια εξετάζονται ωστόσο κανένα δεν θεωρείται πιθανότερο, καθώς δεν έχουμε απολύτως καμία ένδειξη για τα αίτια".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ-Φωτιά στο αεροσκάφος της EgyptAir λίγο πριν τη συντριβή του;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top