Θρίλερ δίχως τέλος με τα «συντρίμμια» του αεροσκάφους της EgyptΑir

Αντικρουόμενες πληροφορίες

Θρίλερ δίχως τέλος με τα «συντρίμμια» του αεροσκάφους της EgyptΑir

​Δεν έχει τέλος η αγωνία για την πτήση 804 της EgyptAir, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν το πρωί της Πέμπτης. Σύγχυση υπάρχει ως προς το εάν τα ευρήματα στη θάλασσα, 230 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης, αποτελούν πράγματι συντρίμμια του αεροσκάφους με τους 66 επιβάτες.

Το απόγευμα της Πέμπτης, η EgyptAir εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου «μόλις έλαβε επίσημη επιστολή από το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου με την οποία ανακοινώνει την εύρεση των συντριμμιών του αεροσκάφους της πτήσης MS804 κοντά στο νησί της Καρπάθου».

syntrimmia-708.jpg

Βάσει αυτών, η EgyptAir «μεταφέρει ειλικρινά τη βαθύτατη λύπη της στις οικογένειες και τους φίλους των επιβατών της εν λόγω πτήσης».

Λίγες ώρες όμως αργότερα, το Associated Press μετέδωσε δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, Αθανάσιου Μπίνη, σύμφωνα με την οποία «μία αξιολόγηση των ευρημάτων δείχνει ότι δεν ανήκουν σε αεροπλάνο».

egyptair2.jpg

Πράγματι, ο κ. Μπίνης δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ότι «τα τελευταία στοιχεία [μέχρι τις 8:30 το βράδυ] ταυτοποιήθηκαν και δεν ανήκουν» στο μοιραίο Airtbus A320.

«Από την αξιολόγηση των ευρημάτων προκύπτει ότι δεν ανήκουν σε αεροπλάνο. Δεν είναι συντρίμμια αεροπλάνου» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων.

190516164921_1309.jpg

Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε -επικαλούμενο ελληνικές πηγές στον τομέα της άμυνας- ότι δεν βρέθηκαν αντικείμενα στα χρώματα της EgyptAir (μπλε και άσπρο).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir

Οι τραγωδίες των αιγυπτιακών αερογραμμών που συγκλόνισαν τον κόσμο

ΤΕΣΣΕΡΑ τα σενάρια της συντριβής του αεροσκάφους της EgyptAir!

ΒΡΕΘΗΚΑΝ τα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir νοτιοανατολικά της Κρήτης

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ! Μητέρα εκλιπαρούσε τον πατέρα να μην πάρει την κόρη τους στην πτήση της EgyptAir!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top