ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir

H ISIS σχεδιάζει κύμα επιθέσεων στη Γαλλία, σύμφωνα με αξιωματούχο

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir

Η Αίγυπτος θα τεθεί επικεφαλής της επίσημης επιτροπής που θα αναλάβει να ερευνήσει τη συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir που εκτελούσε την πτήση από το Παρίσι για το Κάιρο, ανακοίνωσε ο Αϊμάν αλ Μοκάντεμ, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της χώρας.

Στην επιτροπή αυτή θα συμμετέχουν επίσης εμπειρογνώμονες από τη Γαλλία, την κατασκευάστρια χώρα του Airbus A320. Η Γαλλία είναι εξάλλου η χώρα με τον δεύτερο μ��γαλύτερο αριθμό θυμάτων.

Η επιτροπή θα ξεκινήσει την έρευνά της για τον εντοπισμό των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους και θα συλλέξει στοιχεία μόλις βρεθούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Η Βρετανία και η Ελλάδα έχουν επίσης προσφερθεί να βοηθήσουν στην έρευνα, πρόσθεσε ο Μοκάντεμ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν έχει γίνει αποδεκτή αυτή η προσφορά.

Την ίδια ώρα συναγερμός έχει ξεσπάσει σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Ομπάμα ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους εθνική ασφάλειας και την αντιτρομοκρατική για την πορεία των ερευνών. Επιπλέον οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών συνεργάζονται με Αιγύπτιους και Γάλλους συναδέλφους τους.

Εν τω μεταξύ, παρότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις μάλλον πρόκειται για βόμβα, ο Λευκός Οίκος τονίζει ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριστούν τα αίτια της συντριβής.

Ωστόσο η Αίγυπτος, το Ισραήλ και η Ρωσία κλίνουν προς την εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας.

Τέλος, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών DGSI, προειδοποίησε ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει να ενισχύσει «την επιχείρηση τρομοκρατικών επιθέσεων» στη Γαλλία, πιθανώς με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε σημεία που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος.

Τα σχόλια του Πατρίκ Καλβάρ έγιναν ενώπιον επιτροπής άμυνας της Εθνοσυνέλευσης πριν από το Euro 2016 που διοργανώνεται στη Γαλλία έξι μήνες μετά τις συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 130 άτομα.

«Ξεκάθαρα, η Γαλλία είναι αυτή που απειλείται περισσότερο και το Νταές (Ισλαμικό Κράτος) σχεδιάζει νέες επιθέσεις» σημείωσε ο Καλβάρ στην επιτροπή πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με έγγραφο που δόθηκαν στα μέσα ενημέρωσης.

Επίσης, η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε την επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά δύο μήνες. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είχε τεθεί σε ισχύ μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου.

Στόχος είναι να καλυφθεί η περίοδος διεξαγωγής του Euro 2016 και του Γύρου της Γαλλίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ! Μητέρα εκλιπαρούσε τον πατέρα να μην πάρει την κόρη τους στην πτήση της EgyptAir!

Ο κυβερνήτης Κωνσταντέλλος στο Star-Το σενάριο της τρομοκρατίας και το μυστήριο με τη συντριβή

ΤΕΣΣΕΡΑ τα σενάρια της συντριβής του αεροσκάφους της EgyptAir!

ΒΡΕΘΗΚΑΝ τα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir νοτιοανατολικά της Κρήτης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top