ΜΥΣΤΗΡΙΟ με το αεροπλάνο της Egyptair! Συνετρίβη νότια της Καρπάθου μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ

Αίγυπτος:Δεν λάβαμε σήμα κινδύνου-Δείτε βίντεο με τις έρευνες στη θάλασσα- Πρώτη ανάρτηση 12:34

​Για συντριβή του αεροσκάφους της Egyptair, συγκεκριμένα νότια της Καρπάθου, εντός του αιγυπτιακού εναερίου χώρου, κάνει λόγο πηγή της ελληνικής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Περί τις 03.29 ώρα Ελλάδος , την ώρα που βρισκόταν στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, το αεροσκάφος εξαφανίσθηκε από τα ελληνικά ραντάρ...συνετρίβη σε απόσταση περίπου 130 μιλίων από το νησί της Καρπάθου», διευκρίνισε η πηγή.
Για «πτώση» του αεροσκάφους το οποίο εκτε��ούσε την πτήση MS804 κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, στην πρώτη επίσημη αναφορά για την τύχη του αεροπλάνου.
Η αιγυπτιακή διπλωματία σημειώνει ότι τα υπουργεία Εξωτερικών Αιγύπτου και Γαλλίας αντήλλαξαν συλλυπητήρια για την απώλεια του αεροσκάφους και συμφώνησαν να διερευνήσουν από κοινού τι συνέβη.
Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου δεν έχουν προβεί ακόμη σε καμία επίσημη δήλωση.
Εξέπεμψε σήμα κινδύνου ή όχι;
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας το αεροσκάφος της Egyptair είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου, κάτι που διέψευσε ο αιγυπτιακός στρατός μέσω facebook.
«Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις δηλώνουν ότι δεν έλαβαν κανένα σήμα κινδύνου προερχόμενο από την πτήση αυτή», έγραψε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού στο Facebook.
To υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι αιγυπτιακή στρατιωτική μονάδα είχε λάβει σήμα κινδύνου από το αεροσκάφος στις 04.26 τοπική ώρα (05.26 ώρα Ελλάδος), δηλαδή δύο ώρες μετά την εξαφάνιση του από τα ραντάρ!
Η εθνικότητα των επιβατών
Η Egyptair δημοσίευσε εν των 56 επιβατών του αεροσκάφους της: Πρόκειται για 30 Αιγύπτιους, 15 Γάλλους, 1 Βρετανό, 1 Καναδό, 1 Βέλγο, 1 Πορτογάλο, 1 Αλγερινό, 1 Σουδανό, 1 πολίτη του Τσαντ, 2 Ιρακινούς, 1 Σαουδάραβα και 1 Κουβεϊτιανό. Ανάμεσά τους ήταν ένα παιδί και δύο βρέφη. Το πλήρωμα ήταν 10μελές, συγκερκιμένα ο πιλότος, ο συγκυβερνήτης, τρεις άνδρες ασφαλείας και πέντε μέλη πληρώματος.
Ο πιλότος ήταν πολύ έμπειρος
Ο πιλότος του αεροπλάνου είναι εμπειρότατος, καθώς είχε 6.275 ώρες πτήσης, οι 2.101 με τον ίδιο τύπο αεροπλάνου, ενώ ο συγκυβερνήτης είχε 2.766 ώρες πτήσης, όπως επισημαίνει η Egypt Air. Επίσης, ο πιλότος δεν έκανε κάποια κλήση έκτακτης ανάγκης, πριν την εξαφάνιση του αεροσκάφους.
Μεγάλη κινητοποίηση σκαφών και πλοίων στο σημείο όπου χάθηκε το στίγμα του
Οι αιγυπτιακές, οι ελληνικές και οι γαλλικές αρχές στέλνουν αεροπλάνα και σκάφη για να βοηθήσουν τις έρευνες για το αεροπλάνο που αγνοείται.
ΚΙΝΗΣΗ1.jpg
ΚΙΝΣΗ2.jpg

Ο Αιγύπτιος ΚΑΙ ο Γάλλος πρωθυπουργός δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο
Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαΐλ δήλωσε ότι οι έρευνες για το αεροσκάφος της EgyptAir βρίσκονται σε εξέλιξη και ότι είναι πολύ νωρίς για να αποκλεισθεί οποιαδήποτε εξήγηση για τα αίτια του συμβάντος, περιλαμβανομένης της τρομοκρατικής ενέργειας.
«Επιχειρήσεις έρευνας διεξάγονται για το αεροσκάφος στην περιοχή όπου πιστεύεται ότι χάθηκε η επαφή», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο του Καΐρου.
Σε ερώτηση σχετικά με το αν αποκλείει την υπόθεση τρομοκράτες να βρίσκονται πίσω από το περιστατικό, ο αιγύπτιος πρωθυπουργός δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή , δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτε. Οι επιχειρήσεις έρευνας πρέπει να ολοκληρωθούν για να μάθουμε το αίτιο».
Το ίδιο δήλωσε νωρίτερα και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι προσφέρεται να στείλει πλοία και αεροσκάφη για να συμμετάσχουν στις έρευνες. Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία από τις αρχές της χώρας.
Eurocontrol: Καλές οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή
Δεν υπήρχαν άσχημες καιρικές συνθήκες την ώρα στην περιοχή όπου το αεροσκάφος της EgyptAir στο οποίο επέβαιναν 66 άνθρωποι εξαφανίστηκε σήμερα το πρωί, ανέφερε η υπηρεσία διαχείρισης του ευρωπαϊκού δικτύου αεροπορικής κυκλοφορίας Eurocontrol.
Το χρονικό
Η αγωνία κορυφώνεται για την πτήση MS804 της Egyptair, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν από τα ραντάρ πάνω από τη Μεσόγειο, στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου, λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα. Το αεροπλάνο, ένα Airbus A320 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκωλ στο Παρίσι εννιά λεπτά μετά τις 23:00 το βράδυ. Ο προορισμός του ήταν το Κάιρο.
Όπως δήλωσε ο Διοικητής Υπηρεσίας της Πολιτικής Αεροπορίας, Κώστας Λιντζεράκος «οι Έλληνες ελεγκτές ήταν αυτοί που ενημέρωσαν τις αιγυπτιακές αρχές για το γεγονός ότι το αεροσκάφος της Egypt Air εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, καθώς και ότι η τελευταία επικοινωνία του πιλότου ήταν με τους ελεγκτές όταν πετούσει πάνω από τη Τζιά».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top