ΦΛΕΓΕΤΑΙ η Γαλλία για τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά-Άγρια επεισόδια, δακρυγόνα, τραυματίες

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ- Ο Ολάντ όμως δεν κάνει πίσω

ΦΛΕΓΕΤΑΙ η Γαλλία για τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά-Άγρια επεισόδια, δακρυγόνα, τραυματίες

​Καζάνι που βράζει είναι η Γαλλία την οποία σαρώνει νέο κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων για τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά.

Τις τελευταίες ημέρες τα άγρια επεισόδια είναι συνεχή μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας και για το λόγο αυτό οι αρχές απαγόρευσαν σε ακτιβιστές που είχαν λάβει μέρος σε προηγούμενες διαδηλώσεις (στη διάρκεια των οποίων σημειώθηκαν επεισόδια) να λάβουν μέρους στις κινητοποιήσεις της Τρίτης. Μάλιστα σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, από την αρχή των κινητοποιήσεων υπήρξαν «περισσότερες από 1.000 συλλήψεις, 60 καταδίκες και «350 τραυματίες αστυνομικοί».

5803561_clash_545x460_autocrop.jpg

Σύμφωνα με έγγραφο της Αστυνομίας, απαγορεύτηκε «σε συγκεκριμένα άτομα, που είχαν εντοπιστεί σε προηγούμενες διαδηλώσεις» την πρόσβαση στα σημεία των συγκεντρώσεων, σύμφωνα και με την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έτσι κι αλλιώς ισχύει στη Γαλλία.

CipuWetWEAAKeVO.jpg

CippHC5WgAAMUoU.jpg

Διαδηλώσεις διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις της Γαλλίας όπως Νάντη, Μασσαλία, Τουλούζη, Λυόν, Γκρενόμπλ, Μονπελιέ, Ρεν, ενώ στο Παρίσι το επίκεντρο των κινητοποιήσεων είναι στο 7ο και στο 14ο διαμέρισμα.

Η ειρηνική πορεία διακόπηκε όταν κουκουλοφόροι πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.

Cio-DgtUoAAPNqR.jpg

CioZTTaUoAUjCAy.jpg

Στη Νάντη, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών.

Οδηγοί φορτηγών προχώρησαν την Τρίτη σε αποκλεισμούς αυτοκινητόδρομων σε ολόκληρη γη χώρα, διαμαρτυρόμενοι για τον νέο εργασιακό νόμο.

gallia-poreies-2.jpg

Ο επικεφαλής του συνδικάτου της Μασσαλίας, Λοράν Καζανοβά, δηλώνει ότι «στόχος είναι να παραλύσει η κυκλοφορία και να μπλοκαριστεί η οικονομία».

Οι αντιδράσεις των συνδικάτων έγιναν ακόμα πιο έντονες όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να περάσει τον νέο εργασιακό νόμο με προεδρικό διάταγμα.

20160517PHOWWW00516.jpg

Την ίδια ώρα, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, δηλώνει ότι "δεν θα υπαναχωρήσει" όσον αφορά τη μεταρρύθμισή του για την εργασία, παρά τις διαμαρτυρίες στους δρόμους και τις κινητοποιήσεις μέρους της αριστεράς.

"Δεν θα υπαναχωρήσω, γιατί υπήρξαν πάρα πολλές κυβερνήσεις που υπαναχώρησαν", είπε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

CiqZexNWkAETal-.jpg

CiqmljPWsAAsRch.jpg

CiqCD0IWUAAaJBy.jpg

Ο νόμος αυτός "θα περάσει, γιατί συζητήθηκε, τέθηκε υπό επεξεργασία, διορθώθηκε, τροποποιήθηκε", τόνισε ο Ολάντ διαβεβαιώνοντας ότι στο εξής (ο νόμος) έχει την υποστήριξη των μεταρρυθμιστικών συνδικάτων και μιας πλειοψηφίας των σοσιαλιστών βουλευτών.

"Η μάχη (κατά της ανεργίας) δεν έχει κερδηθεί" και η διεξαγωγή της μέσω των μεταρρυθμίσεων στην απασχόληση με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι πιο σημαντική από την δημοτικότητα του προέδρου, δήλωσε ο Ολάντ."Η μάχη θα κερδηθεί μόνο όταν έχουμε, κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών, συνεχή μείωση της ανεργίας. Χρειάζεται χρόνος ώστε οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις να τεθούν σε ισχύ", δήλωσε.

ca9dc2c6-6206-4ea5-87a5-b06e75fe7580.jpg

CiqOL2KWsAEhaqd.jpg

PJ38phsX-4BORBEu.jpg

CiqX68KW0AAsTCG.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καζάνι που βράζει η Γαλλία-"Δεν θα υπαναχωρήσω" λέει ο Ολάντ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΧΑΟΣ στην Γαλλία – Απαγόρευσαν ακόμη και την κυκλοφορία – ΒΙΝΤΕΟ ΚΟΛΑΣΗΣ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ στο Παρίσι: Συλλήψεις διαδηλωτών για βιαιότητες μετά τη διάλυση της συγκέντρωσης

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ στην Γαλλία για τα εργασιακά-Χάος στο Παρίσι μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών

ΑΓΡΙΕΣ συγκρούσεις στη Γαλλία μεταξύ διαδηλωτών-αστυνομικών

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top