ΧΑΟΣ στη Βενεζουέλα- Νεογέννητα πεθαίνουν και ο λαός προετοιμάζεται για επανάσταση

Λεηλασίες καταστημάτων, διαδηλώσεις και απελπισία

ΧΑΟΣ στη Βενεζουέλα- Νεογέννητα πεθαίνουν και ο λαός προετοιμάζεται για επανάσταση

​Η χώρα που διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Καθημερινές διακοπές ρεύματος, δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν δύο μέρες την εβδομάδα, λεηλασίες καταστημάτων, διαδηλώσεις, λιντσαρίσματα… Η κατάσταση στην Βενεζουέλα οδεύει προς το χάος.

Τα διεθνή Μέσα αναφέρουν ότι η κυβέρνηση της χώρας αναμένεται να ανατραπεί έπειτα από λαϊκή εξέγερση εντός του έτους.

Ο Μαδούρο κήρυξε τη χώρα του σε «κατάσταση έκτακτης οικονομικής ανάγκης» ξημερώματα Σαββάτου δηλώνοντας ότι θα ισχύσει για 90 ημέρες και δεν θα επεκταθεί μέχρι το 2017.

Ανακοίνωσε επίσης τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων την επόμενη εβδομάδα για την αντιμετώπιση αυτού που καταγγέλλει, αναφερόμενος στις ΗΠΑ, ως «εξωτερική απειλή» και βάσει της οποίας δικαιολογεί την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Την ίδια ώρα, παιδιά πεθαίνουν και δεν υπάρχουν φάρμακα στα νοσοκομεία της Βενεζουέλας που καταρρέουν, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νew York Times».

«Xρόνια έλλειψη αντιβιοτικών, φαρμάκων ακόμα και φαγητού. Η διακοπή ρεύματος σταματά τα μηχανήματα αναπνευστικής υποστήριξης στον θάλαμο των νεογέννητων. Οι γιατροί επιχειρούν να σώσουν τα βρέφη κάνοντας τεχνητές αναπνοές. Ο θάνατος ενός μωρού είναι απλά καθημερινότητα», επισημαίνει ο Οσλέιντι Καμέχο, χειρουργός σε νοσοκομείο του Καράκας.

Στο Καράκας, πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά διαδηλώσεις, τόσο κατά, όσο και υπέρ της κυβέρνησης. Έχουν αναφερθεί κρούσματα λεηλασίας, ενώ οι διακοπές του ρεύματος για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης διογκώνουν τη δυσαρέσκεια. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ανοικτές συγκρούσεις στους δρόμους, αλλά αυξάνονται οι ανησυχίες για κοινωνική έκρηξη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top