Ο Ερντογάν πάντρεψε την κόρη του:Χλίδα,χιλιάδες καλεσμένοι, ελικόπτερα και κουμπάρος έκπληξη

ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ από τον βασιλικό γάμο που έγινε στην Κωνσταντινούπολη

​Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με... 6.000 καλεσμένους και απίστευτη χλιδή τελέστηκε το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη ο γάμος της μικρότερης κόρης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σουμεϊγέ, με τον Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ.

sumeyye-erdogan-ile-selcuk-bayraktar-dunyaevine-girdi.jpg
Στρατιωτικά ελικόπτερα πετούσαν πάνω από το Κέντρο Τεχνών «Yahya Kemal Beyatlı» στην Κωνσταντινούπολη, όπου έγινε ο γάμος, ενώ την περιοχή επιτηρούσαν και ελεύθεροι σκοπευτές.
fft18_mf7787246.jpg

Δεκάδες μέσα ενημέρωσης και άλλοι τόσοι φωτογραφικοί φακοί "ζούμαραν" στην νύφη, η οποία είχε τα μαλλιά καλυμμένα με την ισλαμική μαντίλα και φορούσε ένα εντυπωσιακό νυφικό.

573041.jpg57372f0386857612f01c4675.jpg

Ο πρόεδρος Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινέ έχουν δύο γιους, τον Μπουράκ (που σπανίως εμφανίζεται δημόσια) και τον Μπιλάλ και δύο κόρες, την Έσρα και την 30χρονη Σουμεϊγέ.

Ο σουλτάνος έφτασε στο γάμο με.... ελικόπτερο! Μάρτυρας του γαμπρού ήταν ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, ενώ μάρτυρας της νύφης στο γάμο είχε οριστεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου που την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την προεδρία του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και επομένως και από την πρωθυπουργία. Η παρουσία του στον γάμο ενδεχομένως να θέλει να δώσει τέλος στο σενάριο της πλήρους ρήξης με τον πρόεδρο Ερντογάν.

sumeyye-erdogan-in-gelinlikle-ilk-fotografi-8438241_9472_m.jpgsumeyye-erdogan-14-mayis-ta-evleniyor-8394847_8317_m.jpg

Το ζευγάρι είχε αρραβωνιαστεί στις 20 Μαρτίου, ενώ στις 7 Μαΐου έγινε στην προεδρική κατοικία «Tarabya Mansion» στα στενά του Βοσπόρου η παραδοσιακή τουρκική τελετή «νύχτα της χένας», στην οποία μαζεύονται οι γυναίκες στο σπίτι της νύφης.

Η Σουμεϊγέ Ερντογάν φοίτησε στο London School of Economics και ήταν σύμβουλος του AKP σε θέματα εξωτερικής πολιτικής την εποχή που ο πατέρας της ήταν πρωθυπουργός της Τουρκίας. Σταμάτησε όμως να εργάζεται για το κόμμα, όταν ο Εντογάν εξελέγη πρόεδρος, το 2014 και σήμερα είναι αντιπρόεδρος μιας φιλοϊσλαμικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των γυναικών, της Ένωσης για τις Γυναίκες και τη Δημοκρατία.

Ο γαμπρός, που σπούδασε στο Πολυτεχνείο της Κωνσταντινούπολης και στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Τζόρτζια, στις ΗΠΑ, είναι υπεύθυνος του τομέα τεχνολογικής ανάπτυξης στην επιχείρηση της οικογένειάς του, την Baykar Makina, που κατασκευάζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Αντί για δώρα οι οικογένειες του ζευγαριού ζήτησαν να ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις και η τουρκική αστυνομία.

Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top