ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΧΑΟΣ στην Γαλλία – Απαγόρευσαν ακόμη και την κυκλοφορία – ΒΙΝΤΕΟ ΚΟΛΑΣΗΣ

Αντιδρά ο λαός ενάντια στο νέο ασφαλιστικό-Πέφτει η δημοτικότητα του Ολάντ

Η Γαλλία "φλέγεται".... Εικόνες χάους κάνουν τον γύρο του κόσμου. Οι Γάλλοι έχουν βγει στους δρόμους εξαιτίας της νέας μεταρρύθμισης της εργατικής νομοθεσίας, διότι πιστεύουν πως το κυβερνητικό σχέδιο του Μανουέλ Βαλς, διευκολύνει τις απολύσεις. Ωστόσο, η κατάσταση σε κάποιες περιοχές είναι εκτός ελέγχου λόγω επεισοδίων διαδηλωτών -αστυνομικών.
Χαρακτηριστικό της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι οι αρχές της πόλης Ρεν ζήτησαν από τους κατοίκους της πόλης να μην βγουν από τα σπίτια τους λόγω των πρωτοφανών επεισοδίων και των διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή.
Φωτιές, πετροπόλεμοι, καταστροφές σε δημόσια και κομματικά κτίρια, ριγμένοι κάδοι, συνθήματα στους τοίχους, καμένα αυτοκίνητα και συλλήψεις συνθέτουν το σκηνικό χάους, στο οποίο βρίσκεται η χώρα.
Την ίδια στιγμή, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ βλέπει την δημοτικότητα του να πέφτει στο ναδίρ, ενώ υπάρχει κάλεσμα για νέες διαδηλώσεις την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς και απεργίες των σιδηροδρομικών υπαλλήλων, των λιμενεργατών, των οδηγών φορτηγών, των υπαλλήλων στα αεροδρόμια αλλά και στα διυλιστήρια.
Την τελευταία φορά που η Γαλλία αντιμετώπισε τόσο εκτεταμένες διαδηλώσεις ήταν το 2011, όταν τα εργατικά συνδικάτα προσπάθησαν και τελικά απέτυχαν να εξαναγκάσουν τον τότε πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να αποσύρει νόμο που προέβλεπε την επιμήκυνση της εργασιακής ζωής, προκειμένου να πάρει ο εργαζόμενος σύνταξη.
Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top