Σε δίκη η πρόεδρος της Βραζιλίας-Κατηγορείται ότι «μαγείρεψε» τον προϋπολογισμό

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Σε δίκη η πρόεδρος της Βραζιλίας-Κατηγορείται ότι «μαγείρεψε» τον προϋπολογισμό

​Πολιτική αναταραχή στη Βραζιλία μετά την απόφαση της Γερουσίας να παραπεμφεί σε δίκη η πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία παύεται των καθηκόντων της.

Μετά από μία 20ωρη διαδικασία και ψήφους 55 υπέρ και 22 κατά, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ θα οδηγηθεί σε δίκη.

Η κατηγορία που τη βαραίνει, χειραγώγηση των οικονομικών μεγεθών ώστε να αποκρύψει το αυξημένο δημόσιο χρέος, λίγο πριν εκλεγεί για δεύτερη φορά το 2015.

Η ίδια αρνείται την κατηγορία ενώ υποστηρικτές της μιλούν για πραξικόπημα της αντιπολίτευσης και ανατροπή, δημοκρατικά εκλεγμένης προέδρου. Έξω από το κτίριο της Γερουσίας είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, υποστηρικτές κι αντίπαλοι.

Η δίκη της ίσως να διαρκέσει και 180 ημέρες. Την προεδρία αναλαμβάνει άμεσα, ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος Μισέλ Τεμέρ. Ανάμεσα σε αυτούς που ψήφισαν υπέρ της παραπομπής και ο πρώην άσσος της μπάλας, Γερουσιαστής πλέον, Ρομάριο.

Στο Καράκας της Βενεζουέλας, χιλιάδες διαδήλωσαν εναντίον της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Μαδούρο και ζήτησαν να μετρηθούν οι υπογραφές που έχουν συλλεγεί ώστε να διεξαχθεί το δημοψήφισμα για να ανατραπεί ο πρόεδρος. Η αστυνομία απάντησε στους διαδηλωτές με δακρυγόνα στην προσπάθειά τους να τους κρατήσουν μεκριά από κυβενρητικά κτίρια.

Στο Σαντιάγο της Χιλής φοιτητές βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τις μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση στην παιδεία.

Η ειρηνική διαδηλώση κατέληξε σε πόλεμο ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και την αστυνομία που χρησιμοποίησε κανόνια νερού και δακρυγόνα για να τους απομακρύνει. Το αίτημα των φοιτητών ήταν Πανεπιστήμια δημόσια και ελεύθερα για όλους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top