Ταρακουνήθηκε από δύο σεισμούς η Κύπρος - 4,3 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος!

Στη Λάρνακα το επίκεντρο

Ταρακουνήθηκε από δύο σεισμούς η Κύπρος - 4,3 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος!

​Πανικόβλητοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους οι Κύπριοι, καθώς, τα ξημερώματα της Πέμπτης, σημειώθηκαν δύο σεισμικές δονήσεις, με το επίκεντρο να εντοπίζεται κοντά στη Λάρνακα, αλλά να γίνονται αισθητοί σε όλο το νησί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, o Εγκέλαδος «χτύπησε» στις 03:18, με δόνηση μεγέθους 4,3 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στην περιοχή Κλαυδιών Λάρνακας, 13 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Λάρνακας, με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα, ενώ ο σεισμός έγινε αντιληπτός από κατοίκους των επαρχιών Λάρνακας, Λευκωσίας και Λεμεσού.

Δύο ώρες αργότερα, γύρω στις 05:17, σημειώθηκε δεύτερος σεισμός, με το ίδιο επίκεντρο και μέγεθος 3,2 Ρίχτερ, ο οποίος διήρκεσε λίγα δευτερόλεπτα.

Η Αστυνομία έλαβε εκατοντάδες κλήσεις από ανήσυχους πολίτες, ενώ αρκετός κόσμος βγήκε από τα σπίτια του στο δρόμο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν δέχθηκε κλήσεις για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top