Πιστή αναπαράσταση ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ χτυπήματος στη Βρετανία- Ασκήσεις ετοιμότητας και στις Κάννες

Υπό τον τρόμο βομβιστικής επίθεσης όλη η Ευρώπη

Πιστή αναπαράσταση ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ χτυπήματος στη Βρετανία- Ασκήσεις ετοιμότητας και στις Κάννες
Συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία ζει πλέον υπό τον τρόμο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος. Στις Κάννες, ενόψει του κινηματογραφικού φεστιβάλ, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια ενώ στη Μεγάλη Βρετανία οι αρχές οργάνωσαν αναπαράσταση βομβιστικής επίθεσης με τη συνεργασία εκατοντάδων εθελοντών.

Οι εικόνες προκαλούν τρόμο καθώς οι μνήμες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες είναι νωπές. Στην πραγματικότητα πρόκειται για πιστή αναπαράσταση μακελειού που θα μπορούσε να είχε προκαλέσει βομβιστής αυτοκτονίας στη Βρετανία.

Ακόμη και μακιγιέζ επιστρατεύτηκαν για να δημιουργήσουν εικονικά τραύματα, πληγές και αίματα στους εθελοντές που πήραν μέρος στην άσκηση τα μεσάνυχτα, στο δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Μεγάλης Βρετανίας, στο Μάντσεστερ.
​Μπροστά στο ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής επίθεσης, οι Βρετανοί θέλησαν να εκτιμήσουν τα αντανακλαστικά των υπηρεσιών άμεσης επέμβασης και βοήθειας.
Το ίδιο έκαναν και οι Γάλλοι, οι οποίο θέλησαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στην τρομοκρατική απειλή, ενόψει του φεστιβάλ των Καννών με ασκήσεις ετοιμότητας στο χώρο προβολής των κινηματογραφικών ταινιών.
Στο διάστημα μεταξύ 11- 22 Μαΐου αναμένεται να επισκεφθούν την πόλη 45.000 άνθρωποι και οι αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση υψίστου συναγερμού. Εκατοντάδες αστυνομικοί, 400 πράκτορες και μονάδες των ειδικών δυνάμεων έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, έτοιμοι να επέμβουν αν χρειαστεί. Ο Γάλλος υπουργός εσωτερικών επιθεώρησε ο ίδιος τα μέτρα ασφαλείας στη γαλλική ριβιέρα.
Την ίδια ώρα, δύο Αφγανοί 23 και 29 ετών συνελήφθησαν στο Μπάρι της Ιταλίας, καθώς πιστεύεται ότι σχεδίαζαν επίθεση σε Λονδίνο και Ρώμη. Είχαν λάβει άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους και μάλιστα είχαν βγάλει και selfie με τον δήμαρχο του Μπάρι.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top