Άρχισαν τα όργανα! Αφγανοί ισλαμιστές σχεδίαζαν ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ σε Λονδίνο και Ρώμη

Τώρα βρίσκονται υπό κράτηση στην Ιταλία

Μεγάλες επιθέσεις σε Λονδίνο και Ρώμη φαίνεται πως ετοίμαζαν δύο Αφγανοί ισλαμιστές, ηλικίας 23 και 29 ετών, οι οποίοι ετέθησαν υπό προσωρινή κράτηση από την ιταλική δικαιοσύνη.

Πρόκειται για τους Χακίμ Νασίρι και Γκουλιστάν Χαμαζάι, οι οποίοι είχαν λάβει άδεια παραμονής στην Ιταλία για ανθρωπιστικούς λόγους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι δύο Αφγανοί είχαν δραστηριοποιηθεί στο πλαίσιο δικτύου που δρούσε στην Ιταλία, τη Γαλλία και στο Βέλγιο, που ήταν σε άμεση και λειτουργική σχέση με το ISIS.

Στα κινητά τους βρέθηκαν φωτογραφίες από το Λονδίνο και την Ρώμη. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την Αιώνια Πόλη, οι Αφγανοί είχαν μεταβεί στους αρχαιολογικούς χώρους του Κολοσσαίου και του Τσίρκο Μάσιμο. Κάτι που, σύμφωνα με πηγές τις ιταλικής δικαιοσύνης, μπορεί να θεωρηθεί ένδειξη ότι υπήρχε πρόθεση να οργανωθεί τρομοκρατική επίθεση στην ιταλική πρωτεύουσα.

Στο Λονδίνο, οι δυο Αφγανοί είχαν φωτογραφήσει εμπορικά κέντρα, καταστήματα και εσωτερικούς χώρους διαμερισμάτων. Ο αρμόδιος δικαστικός θα πρέπει να αποφασίσει τώρα αν υπάρχουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για να μετατραπεί η προσωρινή κράτηση σε φυλάκιση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top