ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ για το Ασφαλιστικό:Ό,τι υποσχέθηκε ο Τσίπρας ήταν παραμύθι-Δυσαρέστησε τους Έλληνες

"Πέρασε το Ασφαλιστικό για να ευχαριστήσει τους δανειστές"

ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ για το Ασφαλιστικό:Ό,τι υποσχέθηκε ο Τσίπρας ήταν παραμύθι-Δυσαρέστησε τους Έλληνες
Κεντρικό θέμα στον διεθνή Τύπο και συγκεκριμένα στον Guardian και στην Liberation, έγιναν για ακόμα μια φορά οι εξελίξεις στη χώρα μας. Οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού που δεν εκπληρώθηκαν ποτέ και το νέο Ασφαλιστικό, κέντρισαν το ενδιαφέρον των ξένων αρθρογράφων.

rtyjeryjeryj.jpg

«Όλοι είναι εξοργισμένοι»: θυμωμένοι Έλληνες προβλέπουν Grexit και αναβίωση της δραχμής». Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου της Helena Smith στον Guardian, λίγο αφότου το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ των νέων μέτρων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Σε αυτό, φιλοξενούνται δηλώσεις Ελλήνων εμπόρων, οι οποίοι εκφράζουν την έντονη απογοήτευσή τους για τις εξελίξεις. Ένας εξ αυτών, είναι κι ο Κωστής Νάκος, ένας 71χρονος έμπορος που διαθέτει κατάστημα με εσώρουχα και κάλτσες στο κέντρο της Αθήνας. «Όλη μέρα κάθομαι εδώ και κάνω μαθηματικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 71χρονος που ακόμα δεν έχει καταφέρει να βγει στη σύνταξη, ενώ εργάζεται εδώ και 4 δεκαετίες.

«Ο φόρος εισοδήματος έχει ανέβει στο 29%, οι πληρωμές κοινωνικής ασφάλισης έχουν πάει στο 20%, η σύνταξή μου έχει μειωθεί κατά 50 ευρώ, φορολογούν τον καφέ, τα καύσιμα, το ίντερνετ, τις ταβέρνες, τα φέρι, ό,τι μπορούν και μετά υπάρχει και ο ΕΝΦΙΑ. Τώρα αυτό με κάνει τρελό. Είπαν ότι θα τον πάρουν πίσω», λέει στην βρετανική εφημερίδα.

«Όλοι είναι εξοργισμένοι, βρίζουν και προσβάλλουν την κυβέρνηση, αποκαλώντας τον Αλέξη Τσίπρα ψεύτη», λέει σχετικά με την απόφαση της Βουλής το βράδυ της Κυριακής να περάσει τα νέα μέτρα λιτότητας. «Και έχουν δίκιο. Ό,τι είπε, ό,τι υποσχέθηκε ήταν παραμύθι», καταλήγει.

Από την πλευρά του, ένας επαγγελματίας οδηγός ταξί που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι εδώ και 15 χρόνια, λέει και αυτός την άποψή του. «Αυτό που ακούω κάθε μέρα είναι ότι μέχρι να φύγουμε από το ευρώ, μέχρι να γυρίσουμε στη δραχμή, μέχρι να έχουμε ένα νόμισμα το οποίο δεν θα είναι τόσο ισχυρό, τα πράγματα δεν θα είναι σωστά», λέει και συνεχίζει: «Θυμηθείτε με γιατί πρόκειται να συμβεί. Θα γίνει μία έκρηξη και το Grexit και η δραχμή θα επιστρέψουν».

eryjwrjwryjwrj.jpg


Από την πλευρά της η Liberation, αναφέρει πως η κυβέρνηση έκανε ακόμα μία προσπάθεια για να ευχαριστηθούν οι δανειστές.

Η γαλλική εφημερίδα, αναφέρει πως οι αποφάσεις που πήρε ο πρωθυπουργός μπορεί να ικανοποίησαν τους πιστωτές, δυσαρέστησαν όμως τους Ελληνες. Συγκεκριμένα, υπογραμμίζει: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, πέρασε από την ελληνική Βουλή αρκετές μεταρρυθμίσεις για να ικανοποιηθούν οι πιστωτές . Όχι όμως χωρίς να προκαλέσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, η οποία επιδεινώνεται ύστερα από έξι χρόνια άγονης λιτότητας».

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται πως «το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα εξελέγη τον Ιανουάριο του 2015 με την υπόσχεση να έρθει σε πλήρη ρήξη με τη λιτότητα που έχει κάνει πιο φτωχή την Ελλάδα επί έξι χρόνια», αναφέρει σε άλλο σημείο της η εφημερίδα και προσθέτει: «Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ύστερα από μια αντιπαράθεση με τους δανειστές των Αθηνών που διήρκεσε έξι μήνες, ο Τσίπρας έπρεπε να συνθηκολογήσει με τους πιστωτές που έχουν επιβάλει ένα νέο, πιο αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top