Η Google κάνει τη διαφορά! Αγάπη μου, σε απάτησα με το… κομπιούτερ

Τώρα κάποιος μπορεί να... ερωτευτεί ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης!

Η Google κάνει τη διαφορά! Αγάπη μου, σε απάτησα με το… κομπιούτερ
​Πώς θα σας φαινόταν αν σας δινόταν η δυνατότητα να ερωτευτείτε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ανταλλάσσοντας στιχάκια από το αγαπημένο σας ερωτικό μυθιστόρημα;

Προσπαθώντας να κάνει τα «bots» να αλληλεπιδρούν πιο «ανθρώπινα», η εταιρεία-κολοσσός Google, τα βάζει να αποστηθίζουν εκατομμύρια σελίδες βιβλίων με ερωτικό περιεχόμενο που πολλές φορές, μάλιστα, αγγίζουν τα όρια της... πορνογραφίας. Ο λόγος που επιλέχθηκε από την εταιρεία το συγκεκριμένο είδος λογοτεχνίας είναι η απλή και παρόμοια πλοκή που έχουν οι ιστορίες αλλά και η μεγάλη ποικιλία στο λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται για την αφήγησή τους.

«Είναι πολύ δημιουργικό. Στην εφαρμογή της Google οι απαντήσεις είναι πολύ απρόσωπες, αλλά με αυτό το project και με άλλα στο μέλλον ελπίζουμε να είναι πιο ανθρώπινες με ποικιλία στον τόνο και στο ύφος», εξήγησε ο Αντριου Ντάι, ο μηχανικός λογισμικού της εταιρείας που είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα.

Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιος να μπορεί να... ερωτευτεί ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης!

Σύμφωνα με το Έθνος, χάρη στη νέα προσέγγιση, τα συστήματα ΑΙ της Google μπορούν μόνα τους να συντάσσουν προτάσεις, να τις συγκρίνουν με αποσπάσματα από τα μυθιστορήματα και να τα αλλάζουν έτσι ώστε να φαίνονται πιο ανθρώπινα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Google, η ερωτική λογοτεχνία θα βοηθήσει τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης να αλληλεπιδρούν με πιο ανθρώπινο τρόπο, ενώ όπως αναφέρει ο Ντάι, τα bots θα μπορούσαν ενδεχομένως να γράψουν και το δικό τους ερωτικό μυθιστόρημα.

Πάντως, φαίνεται ότι οι ερευνητές ΑΙ δεν πήραν το μάθημά τους μετά το πρόσφατο φιάσκο με το chatbot της Microsoft.

Η «Tay» τον περασμένο Μάρτιο προκάλεσε σάλο, αφού μέσα σε λίγες ώρες από το ανέβασμά της στο Twitter μεταμορφώθηκε σε ρατσιστή, σεξιστή, αρνητή του Ολοκαυτώματος και υποστηρικτή του Ντόναλντ Τραμπ.

Στα βαθιά νερά της εκμάθησης μηχανών έχει μπει και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο ιδρυτής του Facebook, που θέλει να δημιουργήσει μια ψηφιακή βοηθό που θα μπορεί να αναλάβει μια σειρά από εργ��σίες για λογαριασμό του χρήστη. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top