Σείεται η γη στην Κόκκινη Πλατεία!ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ παρέλαση για τα 70 χρόνια από την Ημέρα της Νίκης

«H Ρωσία είναι εδώ» φωνάζει ο Πούτιν προς τη Δύση-ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Σείεται η γη στην Κόκκινη Πλατεία!ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ παρέλαση για τα 70 χρόνια από την Ημέρα της Νίκης
​Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλαν σήμερα οι ρωσικές ΕΔ, με την εντυπωσιακότερη παρέλαση όλων των χρόνων από την ίδρυση της Ρωσικής Ομοσπονδίας το 1991, για πολλούς ακόμα και από το 1945, λόγω της προβολής ισχύος των νέων πρωτοεμφανιζόμενων οπλικών συστημάτων, παρουσία του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν, του Ρώσου ΥΠΑΜ Σεργκέι Σοιγκού, αλλά και του Κινέζου προέδρου Ξι Ζιπίνγκ.

1.jpg

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του πρακτορείου Reuters, μια μεγαλειώδης παρέλαση πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μόσχα για τα 70 χρόνια από την Ημέρα της Νίκης, που σήμανε την συντριβή του ναζισμού. Υπό την διοίκηση του αρχηγού του ρωσικού Στρατού, στρατηγού Oleg Salyukov, στρατιωτικές παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν σε 26 ρωσικές πόλεις.

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ για τη συμβολή τους στη νίκη επί των ναζί. "Ευχαριστώ τους λαούς της Βρετανίας, της Γαλλίας και των ΗΠΑ για τη συμμετοχή τους στη νίκη. Ευχαριστώ τις διάφορες αντιφασιστικές χώρες που πήραν μέρος στις μάχες εναντίον των ναζί από τις τάξεις της αντίστασης και την παρανομία", δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος πριν τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου.

2.jpg

Ενώπιον πολλών εκατοντάδων χιλιάδων θεατών, οι ρώσοι στρατιωτικοί παρουσίασαν ένα αντίγραφο της σοβιετικής σημαίας που υψώθηκε τον Μάιο του 1945 στο Βερολίνο και στη συνέχεια ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού επιθεώρησε τους περισσότερους από 16.000 στρατιώτες που συμμετέχουν στην παρέλαση. Για πρώτη φορά φέτος συμμετείχαν αγήματα αποτελούμενα από γυναίκες , ενώ εντυπωσίασαν οπλικά συστήματα που δεν είχαν παρουσιαστεί έως τώρα. Την παρθενική του εμφάνιση έκανε και το τμήμα των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας.

4.jpg

Το νέο άρμα μάχης Armata, το ��έο ερπυστριοφόρο ΤΟΜΑ Kurganets-25, το νέο εξοπλισμένο τροχοφόρο ΤΟΜΠ Bumerang και το νέο Α/Κ πυροβόλο 2S35 Koalitsija-SV πραγματοποίησαν την πρώτη δημόσια εμφάνισή τους.

Η πρώτη δημόσια παρουσίαση του Armata καθώς και των υπολοίπων οχημάτων ήταν από τα πλέον καλά φυλαγμένα μυστικά της φετινής παρέλασης.

Το Armata είναι εξοπλισμένο με πυροβόλο 2A82 των 125 χλστ., το 2S35 με πυροβόλο των 152 χλστ., το ΤΟΜΑ Kurganets με πυροβόλο των 2A42 των 30 χλστ. και συζυγές PKT των 7,62 χλστ. ενώ θα μεταφέρει και ένα τετραπλό εκτοξευτή Α/Τα πυραύλων Kornet. Σε ό,τι αφορά το Bumerang ο οπλισμός του θα είναι εξίσου εντυπωσιακός για τροχοφόρο ΤΟΜΠ, καθώς θα φέρει και αυτό το πυροβόλο 2A42 των 30 χλστ.

5.jpg
7.jpg
Στην παρέλαση συμμετείχαν 16.500 ένστολοι. Πρόκειται για μακράν την μεγαλύτερη ρωσική παρέλαση και για πολλούς, πιθανότατα ξεπέρασε και τις σοβιετικές.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top