Ερντογάν: Δεν κάνει πίσω για την βίζα-Το σκληρό μήνυμά του προς την Ευρώπη!

Η Άγκυρα δεν θα αλλάξει τους αντιτρομοκρατικούς της νόμους

Ερντογάν: Δεν κάνει πίσω για την βίζα-Το σκληρό μήνυμά του προς την Ευρώπη!

​Ένα 24ωρο μετά την παραίτηση του Αχμέτ Νταβούτογλου από την πρωθυπουργία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το στίγμα της πολιτικής που προτίθεται να ακολουθήσει έναντι της Ευρώπης το επόμενο διάστημα.

Ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε στους Ευρωπαίους πως δεν πρόκειται να κάνει... παραχωρήσεις για να πάρει τη συμφωνία για τη βίζα (που κέρδισε ο Νταβούτογλου).

Σε ομιλία του σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος της Τουρκίας διεμήνυσε προς την Ευρωπαϊκή Ένωση πως η Άγκυρα δεν θα αλλάξει τους αντιτρομοκρατικούς της νόμους για να κερδίσει την απελευθέρωση της βίζας προς την Ευρώπη ακόμη κι αν η χώρα δεχτεί απειλές για τρομοκρατική επίθεση!

«Θα πάρουμε το δικό μας δρόμο, θα πάρετε το δικό σας» είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του, που μεταδόθηκε ζωντανά από την τουρκική τηλεόραση.

Μια από τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Ε.Ε. στην Τουρκία για να καταργηθεί η βίζα και να μπορούν οι Τούρκοι πολίτες να ταξιδεύουν ελεύθερα στις χώρες της Σένγκεν είναι αναθεωρήσει τον αντιτρομοκρατικό της νόμο και να τον φέρει πιο κοντά στα ευρωπαϊκά στάνταρ. Είναι ένα από τα πέντε κριτήρια που καλείται να εκπληρώσει η Άγκυρα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε αιχμές και για τον Αχμέντ Νταβούτογλου, ο οποίος παραιτήθηκε καθώς ήρθε σε ρήξη με τον Τούρκο πρόεδρο εξαιτίας και της συνταγματικής αναθεώρησης που θέλει ο Ερντογάν, προκειμένου να του δοθούν περισσότερες εξουσίες.

Η συνταγματική αναθεώρηση είναι εθνική ανάγκη, είπε, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Νταβούτογλου που κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του δεν "έτρεξε" το ζήτημα της αλλαγής του Συντάγματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ άναψε η Ευρώπη: Καταργεί την βίζα για τους Τούρκους πολίτες


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top