Το ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ και δώρισε έως και 1 εκατ. δολάρια στον κάθε εργαζόμενο!

Αυτός είναι εργοδότης

Το ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ και δώρισε έως και 1 εκατ. δολάρια στον κάθε εργαζόμενο!
Πώς θα σας φαινόταν αν εκεί που κάθεστε στο γραφειάκι σας και δουλεύετε, σας ανακοίνωνε το αφεντικό σας ότι θα σας δώσει 1 εκατομμύριο δολάρια; Ε λοιπόν, όσο ουτοπικό κι αν ακούγεται αυτό το σενάριο, συνέβη!

Ένας αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος έδωσε σε κάθε έναν από τους 2.000 υπαλλήλους του μετοχές αξίας τουλάχιστον 150.000 δολαρίων. Ο λόγος για τον Hamdi Ulukaya, τον κουρδικής καταγωγής μετανάστη στις ΗΠΑ που ίδρυσε την εταιρεία με γιαούρτια Chobani το 2005.

υθκυθκθυκ.jpg

Ο Κούρδος Ulukaya είναι γνωστός για τις φιλανθρωπίες του, με την Chobani να δωρίζει το 10% των κερδών της σε φιλανθρωπίες, τη στιγμή που το 1/3 των εργαζομένων στην εταιρεία είναι πρόσφυγες.

τυξτυξτυξ.jpg

Τώρα αποφάσισε να δώσει από 150.000 έως 1 εκατ. δολάρια σε μετοχές στον κάθε εργαζόμενό του, ανάλογα με το χρονικό διάστημα που ο κάθε υπάλληλος δουλεύει στην εταιρεία. Οι υπάλληλοι θα μπορούν να ρευστοποιήσουν τις μετοχές τους όταν η εταιρεία μπει στο χρηματιστήριο ή πουληθεί.

τυξερυξςρυξ.jpg

«Είναι καλύτερο από το να δίνεις μπόνους γιατί έτσι παίρνεις ένα κομμάτι από αυτό που βοήθησες να αναπτυχθεί», σημειώνει ο Rich Lake, project manager στην εταιρεία. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top