ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ με τρομερό ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ- Ο Ερντογάν ΕΦΑΓΕ τον Νταβούτογλου για να βάλει τον γαμπρό του

Οικογενειακή υπόθεση η διακυβέρνηση της χώρας- Πρώτη ανάρτηση: 05/05/2016 17:54

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ με τρομερό ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ- Ο Ερντογάν ΕΦΑΓΕ τον Νταβούτογλου για να βάλει τον γαμπρό του

​Αν νομίζετε τα βολέματα συγγενών σε θέσεις εξουσίας είναι ελληνική υπόθεση… τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην Τουρκία θα σας βάλουν σε σκέψεις!

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως σας ενημέρωσε το star.gr, οδηγήθηκε σε παραίτηση από την προεδρία του Κόμματος και κατ’επέκταση και από την θέση του πρωθυπουργού της χώρας. Ο λόγος; Οι κακές γλώσσες θέλουν Ερντογάν και Νταβούτογλου να έχουν ψυχρανθεί τον τελευταίο καιρό. Μάλιστα, τα τοπικά Μέσα χαρακτηρίζουν την παραίτηση Νταβούτογλου «πραξικόπημα του Ερντογάν».

erntogan-kai-ntavoutoglou-to-savvato-sta-katechomena-gia-ta-egkainia-metaforas-nerou.jpg
Ο Τούρκος πρωθυπουργός διαφωνεί με τους χειρισμούς του Ερντογάν και για αυτό ο πρόεδρος της χώρας αποφάσισε να τον «τελειώσει» για να βάλει στη θέση του τον… γαμπρό του!

Έτσι, το κυβερνών κόμμα θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε έκτακτο συνέδριο, στο οποίο θα εκλεγεί ο νέος αρχηγός και κατ’ επέκταση ο νέος πρωθυπουργός. Ο Νταβούτογλου δεν θα είναι υποψήφιος. Τα πρόσωπα που ακούγονται πως θα είναι υποψήφια είναι αυτά του υπουργού Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ, του υπουργού Ενέργειας και γαμπρού του Ερντογάν, Μπεράτ Άλμπαϊράκ, του υπουργού Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μπόζνταγ, του αντιπροέδρου του κόμματος Νουμάν Κουρτουλμούς και του βουλευτή Μουσταφά Σέντοπ.

Ποιος είναι όμως ο γαμπρός του Ερντογάν που προωθείται από τον Τούρκο Πρόεδρο;

Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ παντρεύτηκε μία από τις κόρες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Έσρα και το 2007 τρία μόλις χρόνια μετά τον γάμο του, ανέλαβε χρέη διευθύνοντα συμβούλου στον τουρκικό πολυεθνικό επιχειρηματικό όμιλο Τσαλίκ. Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι το 2011 περίπου, καθώς αργότερα άρχισε να τον απασχολεί περισσότερο η πολιτική.

berat3.jpg
Ο 38χρονος μπήκε στις εκλογικές λίστες του κόμματος του πεθερού του, για τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου και τελικά κατάφερε να κερδίσει μία από τις 550 θέσεις της Εθνοσυνέλευσης.

Τον Νοέμβριο που πέρασε πήρε τη θέση του υπουργού Ενέργειας. Εντελώς τυχαίο… αν υποθέσεις ότι ο πιο ισχυρός άντρας της Τουρκίας είναι πεθερός του!

berat2.jpg

Βέβαια, η παραίτηση Νταβούτογλου έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην Ευρώπη. Και αυτό γιατί ο Τούρκος πρωθυπουργός ήταν μέχρι τώρα, αυτός με τον οποίο οι Ευρωπαίοι ηγέτες και κυρίως η Άνγκελα Μέρκελ έρχονταν σε επαφή! Επιπλέον, ο Νταβούτογλου κρατούσε τις ισορροπίες μιας και ο Ερντογάν φημίζεται για τις ακραίες αντιλήψεις και τις βίαιες συμπεριφορές του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top