Στα Ιεροσόλυμα έγινε η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός

Δείτε μία από τις κορυφαίες στιγμές της Χριστιανοσύνης

Στα Ιεροσόλυμα έγινε η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός

Η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός , μια από τις κορυφαίες στιγμές της Χριστιανοσύνης έλαβε χώρα στα Ιεροσόλυμα.

Η έναρξη του τελετουργικού σηματοδοτήθηκε με την είσοδο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλου του Γ’ στο ναό και με την Ιερή Λιτανεία και την αποσφράγιση του Τάφου ο οποίος, σύμφωνα με την παράδοση, έχει ελεγχθεί και σφραγιστεί με βουλοκέρι την Μεγάλη Παρασκευή.

Ο Πατριάρχης χωρίς την ιερατική στολή εισέρχεται στο Ιερό Κουβούκλιο κρατώντας τους πυρσούς που αποτελούνται από 33 κεριά, ενώ τίποτα δεν είναι αναμμένο στον Ιερό Ναό αλλά και στον Πανάγιο Τάφο.

Ο Πατριάρχης προσεύχεται μέσα στον Πανάγιο Τάφο, παρακαλώντας τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό να στείλει το Φως του.

Εξερχόμενος οι πυρσοί ανάβουν και ο Πατριάρχης δίνει στους πιστούς το Άγιο Φως.

Το απόγευμα στην Ελλάδα
Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η ελληνική αντιπροσωπεία που θα παραστεί στην Αφή αναχώρησε, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος Embraer, στις 07:00 του Μεγάλου Σαββάτου.
Επικεφαλής είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ενώ συμμετέχουν η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτές και ιερείς, μεταξύ των οποίων και ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός, που θα μεταφέρει το φως.
Γύρω στις 18:00, το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή, κατά την οποία, άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων θα αποδώσει τιμές.
Όπως έχει γράψει το star.gr, με πτήσεις και έως τις 22:30, το Φως θα μοιραστεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top