Στα Ιεροσόλυμα έγινε η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός

Δείτε μία από τις κορυφαίες στιγμές της Χριστιανοσύνης

Η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός , μια από τις κορυφαίες στιγμές της Χριστιανοσύνης έλαβε χώρα στα Ιεροσόλυμα.

Η έναρξη του τελετουργικού σηματοδοτήθηκε με την είσοδο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλου του Γ’ στο ναό και με την Ιερή Λιτανεία και την αποσφράγιση του Τάφου ο οποίος, σύμφωνα με την παράδοση, έχει ελεγχθεί και σφραγιστεί με βουλοκέρι την Μεγάλη Παρασκευή.

Ο Πατριάρχης χωρίς την ιερατική στολή εισέρχεται στο Ιερό Κουβούκλιο κρατώντας τους πυρσούς που αποτελούνται από 33 κεριά, ενώ τίποτα δεν είναι αναμμένο στον Ιερό Ναό αλλά και στον Πανάγιο Τάφο.

Ο Πατριάρχης προσεύχεται μέσα στον Πανάγιο Τάφο, παρακαλώντας τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό να στείλει το Φως του.

Εξερχόμενος οι πυρσοί ανάβουν και ο Πατριάρχης δίνει στους πιστούς το Άγιο Φως.

Το απόγευμα στην Ελλάδα
Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η ελληνική αντιπροσωπεία που θα παραστεί στην Αφή αναχώρησε, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος Embraer, στις 07:00 του Μεγάλου Σαββάτου.
Επικεφαλής είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ενώ συμμετέχουν η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτές και ιερείς, μεταξύ των οποίων και ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός, που θα μεταφέρει το φως.
Γύρω στις 18:00, το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή, κατά την οποία, άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων θα αποδώσει τιμές.
Όπως έχει γράψει το star.gr, με πτήσεις και έως τις 22:30, το Φως θα μοιραστεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top