ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ στην Γαλλία για τα εργασιακά-Χάος στο Παρίσι μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

​Σοβαρά επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα τόσο στο Παρίσι, όσο και σε άλλες γαλλικές πόλεις, μεταξύ διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις και δυνάμεων της αστυνομίας!

paris.jpg
Αποφασισμένοι να εξασφαλίσουν την απόσυρση του "απαράδεκτου" σχεδίου μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, δεκάδες χιλιάδες μισθωτοί και φοιτητές κατέβηκαν και πάλι σήμερα στους δρόμους του Παρισιού και σε δεκάδες άλλες πόλεις της Γαλλίας έπειτα από κάλεσμα επτά συνδικάτων, για τέταρτη φορά μέσα σε δύο μήνες και μερικές ημέρες πριν από τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Εθνοσυνέλευση.

screenshot-543865.jpg
Η σημερινή ημέρα είναι μια δοκιμή για τ��ν αποφασιστικότητα των αντιτιθέμενων σε αυτή την τελευταία σημαντική μεταρρύθμιση της πενταετούς θητείας του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ, έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Η σημερινή κινητοποίηση πραγματοποιείται εν μέσω τεταμένου κλίματος, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχαν σημειωθεί επεισόδια στο περιθώριο διαδηλώσεων, παρά τη σημαντική ανάπτυξη δυνάμεων της τάξης στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη Γαλλία μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου.

Συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και σε δυνάμεις της τάξης σημειώθηκαν αργά το πρωί στη Νάντη (δυτική Γαλλία), λίγο μετά την έναρξη μιας πορείας στην οποίας συμμετείχαν 8-9.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, περισσότεροι από 20.000, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.

Η διαδήλωση στο Παρίσι ξεκίνησε στις 15:00 ώρα Ελλάδας. Αναμενόταν να διασχίσει το νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης, όμως οι αρχές περιμένουν ότι ορισμένοι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν στη συνέχεια στην πλατεία της Δημοκρατίας.

Στο αεροδρόμιο Ορλί της πρωτεύουσας, το δεύτερο μεγαλύτερο της Γαλλίας, οι αεροπορικές εταιρίες είχαν ειδοποιηθεί να περικόψουν το 20% των πτήσεων, αν και η κυκλοφορία διεξάγεται ως επί το πλείστον κανονικά στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ, βόρεια του Παρισιού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top