ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Σιαμαία μοιράζονται το… ίδιο κεφάλι!

Δυστυχώς έζησαν μόλις έξι λεπτά

​Θα μπορούσε να είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της, ωστόσο αποδείχτηκε η χειρότερη. Ο λόγος για μία γυναίκα από την Ινδία η οποία γέννησε σιαμαία δίδυμα τα οποία μοιράζονταν το ίδιο κεφάλι.

Τα μωρά γεννήθηκαν με καισαρική και το καθένα είχε τη δική του καρδιά, πόδια χέρια ενώ το βάρος τους ήταν 1 κιλό και 77 γραμμάρια. Οι γιατροί ανέφεραν ότι τα σιαμαία έζησαν μόλις έξι λεπτά από τη γέννησή τους.


«Γνωρίζαμε από την αρχή ότι τα μωρά δεν θα ζήσουν. Ο εγκέφαλός τους ήταν κοινός και ήταν αδύνατον να τα χειρουργήσουμε. Είχαμε ενημερώσει την οικογένεια για σοβαρές επιπλοκές. Τέτοιες γεννήσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες, μια στο εκατομμύριο», είπε ο γιατρός που ξεγέννησε τη μητέρα.

Ο γιατρός πρόσθεσε ότι μια τέτοια κατάσταση μπορεί συνήθως να διαγνωστεί εντός του πρώτου τριμήνου της κύησης. Αλλά η γυναίκα έκανε το πρώτο της υπερηχογράφημα στον 7ο μήνα καθώς στην Ινδία λόγω της φοβερής φτώχειας δεν υπάρχει η δυνατότητα για εξετάσεις.

Παρόμοια γέννηση είχε γίνει στην Ινδία το 2014, όταν ένα μωρό γεννήθηκε με δυο κεφάλια. Τότε τα βρέφη είχαν ζήσει 20 ημέρες.