ΚΛΕΙΣΤΗ η Champs-Élysées για τα αυτοκίνητα την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα-ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ

Δεν πάει το μυαλό σας…

Μετά από απόφαση της δημάρχου Αν Ινταλγκό, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα θα απαγορεύεται η διέλευση των αυτοκινήτων από την πιο διάσημη λεωφόρο της Γαλλικής πρωτεύουσας, τη Champs-Élysées.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί στη μήκους 2 χιλιομέτρων λεωφόρο για πρώτη φορά την Κυριακή 8 Μαΐου και όχι την 1η Μαΐου, ενώ συμπίπτει και με τις ημέρες που τα μουσεία της πόλης είναι δωρεάν για το κοινό!

Ο λόγος που θα εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, δεν έχει να κάνει με την τρομοκρατία όπως μπορεί να φανταστήκατε, αλλά με το… περιβάλλον!

Στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Paris Respire» έρχονται να προστεθούν στις 13 οδούς, που ήδη εναπόκεινται σε κυκλοφοριακούς περιορισμούς, 9 ακόμα οι οποίες κάθε Κυριακή και σε κάθε αργία θα χρησιμοποιούνται μόνο από τους πεζούς. Η Ινταλγκό έχει αποφασίσει να λάβει μέτρα για το νέφος που καλύπτει τη γαλλική πρωτεύουσα και αυτή είναι μία από τις βασικές προτεραιότητές της.

Σημειώνεται, ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αναφέρει ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι υπεύθυνη για περίπου 42.000 πρόωρους θανάτους στη Γαλλία κάθε χρόνο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top