Ιστορία ΑΓΑΠΗΣ ανάμεσα σε 15χρονο πρόσφυγα και 19χρονη εθελόντρια σε καταυλισμό στη Λέσβο

Η ζωή των 12 προσφύγων που πήρε μαζί του ο Πάπας

Ιστορία ΑΓΑΠΗΣ ανάμεσα σε 15χρονο πρόσφυγα και 19χρονη εθελόντρια σε καταυλισμό στη Λέσβο

​Ο πρώιμος καλοκαιρινός ήλιος της Ρώμης ζεσταίνει το σώμα και τις καρδιές των Σύρων προσφύγων. Ένα σπίτι και μια μικρή αυλή είναι το προσωρινό τους καταφύγιο. Η Νουρ Εσα ήταν μικροβιολόγος στην πατρίδα της, ο σύζυγός της Χασάν κηπουρός.

Κανονικοί άνθρωποι με φυσιολογικές ζωές. Ο πόλεμος τους διέλυσε. Είδαν ξανά μια αχτίδα ελπίδας στο πρόσωπο του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος τους συνάντησε στη Λέσβο και τους πήρε μαζί του στην Ιταλία με το Παπικό αεροσκάφος.

Ο Χασάν δεν ήθελε να πολεμήσει στο πλευρό του συριακού στρατού ούτε στο πλευρό κάποιας ισλαμιστικής ομάδας. Μοναδική διέξοδος η φυγή. Κοντά τους ο δίχρονος γιος τους Ρίγιαντ. Οι γονείς του παρακολουθούν μαθήματα ιταλικών και προσπαθούν να διδάξουν και το παιδί τους.

Μαζί με την οικογένεια του Χασάν, ο Πάπας πήρε υπό τη σκέπη του και την οικογένεια του 15χρονου Σύρου Αμπντουύλ Ματζίντ. Ο έφηβος εγκατέλειψε απαρηγόρητος την Ελλάδα καθώς στο διάστημα της παραμονής του στη Λέσβο ερωτεύτηκε τη 19χρονη Ισπανίδα εθελόντρια Αντρέα Μοντρέρα Ντιαζ.

Η κοπέλα εγκατέλειψε τη δουλειά της ως σερβιτόρα στη Μπαρτσελόνα για να βοηθήσει τους πρόσ��υγες. Για έναν σύγχρονο Ρωμαίο κάνει λόγο στην ιστοσελίδα της η βρετανική Daily Mail, η οποία δημοσιεύει το θέμα.

Εκείνη ξεκαθάρισε ότι νιώθει τον 15χρονο σαν το μικρό αδερφό της. Κατά τον αποχωρισμό τους έκλαψαν και οι δυο, αντάλλαξαν καπέλα για να θυμάται ο ένας τον άλλον και πλέον επικοινωνούν με μηνύματα μέσω των κινητών τους.

Ωστόσο, την ώρα που οι πρόσφυγες αναζητούν μια χαραμάδα φωτός στις κατεστραμμένες ζωές τους, οι διπλωματικές διεργασίες συνεχίζονται.

Ο Γενικός Γραμματέας τους ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Καβούσογλου στην Άγκυρα, δήλωσε ότι έχει γίνει σημαντική μείωση του αριθμού των μεταναστών και προσφύγων που επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο με προορισμό την Ευρώπη και πως η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο πρέπει να συνεχιστεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top